Ingrediencie
- na 12 ks potrebujeme
- na cesto:
- 113 g Hery s maslovou príchuťou,
- 130 g krupicového cukru,
- 3 vajcia,
- 1 KL vanilkového extraktu,
- 60 ml mlieka,
- 200 g hladkej múky,
- štipka soli,
- 1,5 KL prášku do pečiva,
- kôra z 1 citrónu
- na krém:
- 250 g Hery s maslovou príchuťou,
- 190 g práškového cukru,
- 50 ml mlieka,
- 180 g čokolády 70%,
- 100 ml smotany 33%,
- 100 g műssli s medom a mandľami
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočné „cupcakes“
Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Zmäknutú Heru vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a vanilkový extrakt. Múku, soľ a prášok do pečiva preosejeme a potom postupne zašľaháme do zmesi, spolu s citrónovou kôrou a mliekom. Ešte raz vyšľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vystlanej papierovými košíčkami. Pečieme 20-25 minút.
Na krém vyšľaháme zmäknutú Heru s cukrom a mliekom do hladkého krému. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme a necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme čokoládu, műssli a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu v chladničke a potom pomocou polievkovej lyžice nanášame krém na cupcakes a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 03. 2015
Ingrediencie
- na 12 ks potrebujeme
- na cesto:
- 113 g Hery s maslovou príchuťou,
- 130 g krupicového cukru,
- 3 vajcia,
- 1 KL vanilkového extraktu,
- 60 ml mlieka,
- 200 g hladkej múky,
- štipka soli,
- 1,5 KL prášku do pečiva,
- kôra z 1 citrónu
- na krém:
- 250 g Hery s maslovou príchuťou,
- 190 g práškového cukru,
- 50 ml mlieka,
- 180 g čokolády 70%,
- 100 ml smotany 33%,
- 100 g műssli s medom a mandľami
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame