Ingrediencie
- 5 vajec,
- 5 PL polohrubej múky,
- 5 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 prášok do pečiva
- na karamelový krém:
- 7 bielkov,
- 210 g kryštálového cukru,
- štipka soli,
- 21 kociek cukru
- na šľahačkový krém:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 2 Smetafixy Dr. Oetker,
- 2 PL práškového cukru,
- strúhaná čokoláda,
- ríbezľový džem,
- ovocie na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočná šľahačkovo-karamelová torta
Bielky vyšľaháme s troškou soli, pridáme cukor, vanilkový cukor, postupne pridávame žĺtky a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút.
21 kociek cukru necháme rozpustiť na karamel. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh a do bielkovej zmesi nalejeme teplý karamel. Korpus necháme vychladnúť, potrieme džemom, natrieme karamelovú zmes a zapekáme asi 25-30 minút – najskôr pri 180 stupňoch a potom teplotu znížime tak, aby sa bielok len sušil.
Smotanu vyšľaháme so smetafixami a práškovým cukrom. Vychladnutú karamelovú tortu potiahneme šľahačkou a dozdobíme strúhanou čokoládou a ovocím.
Šéfkuchár: Mária Šturdíková | Recept z epizódy: 29. 03. 2015
Ingrediencie
- 5 vajec,
- 5 PL polohrubej múky,
- 5 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 prášok do pečiva
- na karamelový krém:
- 7 bielkov,
- 210 g kryštálového cukru,
- štipka soli,
- 21 kociek cukru
- na šľahačkový krém:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 2 Smetafixy Dr. Oetker,
- 2 PL práškového cukru,
- strúhaná čokoláda,
- ríbezľový džem,
- ovocie na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame