Veľkonočná šľahačkovo-karamelová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Veľkonočná šľahačkovo-karamelová torta

Maspoma

Bielky vyšľaháme s troškou soli, pridáme cukor, vanilkový cukor, postupne pridávame žĺtky a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút.

21 kociek cukru necháme rozpustiť na karamel. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh a do bielkovej zmesi nalejeme teplý karamel. Korpus necháme vychladnúť, potrieme džemom, natrieme karamelovú zmes a zapekáme asi 25-30 minút – najskôr pri 180 stupňoch a potom teplotu znížime tak, aby sa bielok len sušil.

Smotanu vyšľaháme so smetafixami a práškovým cukrom. Vychladnutú karamelovú tortu potiahneme šľahačkou a dozdobíme strúhanou čokoládou a ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Šturdíková | Recept z epizódy: 29. 03. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu