Valikin pohárový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Valikin pohárový koláč

Maspoma

Polohrubú múku, trstinový cukor, mlieko, minerálku, vajcia, prášok do pečiva a olej zmiešame a vypracúvame cesto, pokým nezačne robiť bublinky. Maslom alebo olejom vymastený pekáč vysypeme polohrubou múkou, vylejeme doň cesto a rozotrieme ho viac ku krajom. Ovocie ukladáme od stredu ku krajom, potom naberieme na veľkú lyžicu hustý slivkový lekvár, ktorého kúsky tiež poukladáme na cesto. Posypeme vrstvou nepomletého maku, škoricovým cukrom, trstinovým cukrom a pečieme pri 200 stupňoch približne 20 min., potom môžeme plech otočiť a piecť ďalších 15-20 min. Podľa oka sledujeme kedy cesto zhnedne.

Maspoma

Šéfkuchár: Zora Czoborová | Recept z epizódy: 10. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu