Ingrediencie
- 2 poháre polohrubej muky,
- 1 pohár trstinového cukru,
- 3/4 pohára odtučneného mlieka,
- 1/4 pohára perlivej minerálky,
- 2 vajcia,
- 1 prášok do pečiva,
- 1/2 pohára oleja,
- 3 zaváraninové poháre zavarených sliviek bez cukru vo vlastnej šťave (môže byť aj čerstvé ovocie, príp. iné - marhule, broskyne ,jablká, jahody),
- 1 škoricový cukor,
- 1 PL slivkového lekváru,
- hrsť maku na posypanie,
- hrsť trstinového cukru na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Valikin pohárový koláč
Polohrubú múku, trstinový cukor, mlieko, minerálku, vajcia, prášok do pečiva a olej zmiešame a vypracúvame cesto, pokým nezačne robiť bublinky. Maslom alebo olejom vymastený pekáč vysypeme polohrubou múkou, vylejeme doň cesto a rozotrieme ho viac ku krajom. Ovocie ukladáme od stredu ku krajom, potom naberieme na veľkú lyžicu hustý slivkový lekvár, ktorého kúsky tiež poukladáme na cesto. Posypeme vrstvou nepomletého maku, škoricovým cukrom, trstinovým cukrom a pečieme pri 200 stupňoch približne 20 min., potom môžeme plech otočiť a piecť ďalších 15-20 min. Podľa oka sledujeme kedy cesto zhnedne.
Šéfkuchár: Zora Czoborová | Recept z epizódy: 10. 11. 2013
Ingrediencie
- 2 poháre polohrubej muky,
- 1 pohár trstinového cukru,
- 3/4 pohára odtučneného mlieka,
- 1/4 pohára perlivej minerálky,
- 2 vajcia,
- 1 prášok do pečiva,
- 1/2 pohára oleja,
- 3 zaváraninové poháre zavarených sliviek bez cukru vo vlastnej šťave (môže byť aj čerstvé ovocie, príp. iné - marhule, broskyne ,jablká, jahody),
- 1 škoricový cukor,
- 1 PL slivkového lekváru,
- hrsť maku na posypanie,
- hrsť trstinového cukru na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame