Valašské frgále - Tajomstvo mojej kuchyne

Valašské frgále

Maspoma

Mlieko zohrejeme na izbovú teplotu, pridáme rozdrobené droždie a asi polovicu cukru.  Takto pripravený kvások necháme postáť asi 10-20 minút. Vo väčšej miske zmiešame múku, druhú polovicu cukru, maslo, bravčovú masť, vajce, pridáme kvások a štipku soli. Cesto poriadne premiešame, najlepšie rukou (malo by byť redšie, nie veľmi tuhé). Necháme  vykysnúť približne 20-30 minút. Sušené hrušky na džem namočíme do vody, povaríme  s trochou vody a rozmixujeme. Klinčeky a badian rozdrvíme v mažiariku, presypeme cez sitko, pridáme škoricu a premiešame. Rozmixované hrušky vložíme do hrnca, pridáme rum,  zmes korenia  a cukor. Všetko spolu podusíme asi 10 minút. Mrveničku pripravíme zmiešaním surovín. Cesto po vykysnutí rozdelíme na dva bochníky a každý rozvaľkáme na požadovanú veľkosť (hrúbka asi 1 cm). Potrieme hruškovým džemom posypeme mrveničkou a vložíme do rúry vyhriatej na 170-175 stupňov asi na 25-30 minút. Teplý koláč po vybratí z rúry potrieme rumom.

Maspoma

Šéfkuchár: Valašské frgále | Recept z epizódy: 22. 09. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu