Ingrediencie
- plech 38 x 28 cm
- na cesto:
- 5 vajec
- 120 g masla
- 250 g práškového cukru
- 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 5 PL krupice
- 1 prášok do pečiva
- +
- 850 ml zaváraných mandarínok
- 3 červené tortové želatíny
- 5-6 PL práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohový koláč z divadelných šatní
Žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do peny. Pridáme tvaroh, vanilkový cukor, krupicu s práškom do pečiva a premiešame. Na záver už len zľahka primešame sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali s trochou práškového cukru. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme 35-45 minút.
Mandarínky precedíme a uložíme na vychladnutý koláč. Šťavu vylejeme do kastrólika, pridáme trocha vody, cukor, želatínu a za stáleho miešania necháme zovrieť. Povaríme, pokiaľ nám želatína nezačne tuhnúť. Necháme chvíľku vychladnúť a nalejeme na koláč s mandarínkami. Hotový koláč vložíme do chladničky, aby želatína poriadne stuhla.
Šéfkuchár: Zuzana Tlučková | Recept z epizódy: 01. 05. 2022
Ingrediencie
- plech 38 x 28 cm
- na cesto:
- 5 vajec
- 120 g masla
- 250 g práškového cukru
- 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 5 PL krupice
- 1 prášok do pečiva
- +
- 850 ml zaváraných mandarínok
- 3 červené tortové želatíny
- 5-6 PL práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame