Ingrediencie
- 600 g polohrubej výberovej múky,
- 250 g tuku na pečenie,
- 4 žĺtky,
- 100 g práškového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 5 PL mlieka
- na plnku:
- 1 kg mäkkého tvarohu,
- 200 g práškového cukru,
- 2 vanilínové cukry,
- sneh zo štyroch bielkov,
- marhuľový kompót ( veľký pohár )
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohový koláč starej mamy
Cesto vymiesime v miske, aby bolo hladké a nelepilo sa. Na pomúčenej podložke ho rozdelíme na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme. Pomocou valčeka ho položíme na plech a rozotrieme naň tvarohovú plnku. Na plnku zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a vanilínovými cukrami a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Na vrch koláča poukladáme marhule a vylejeme druhú polovicu plnky. Nakoniec položíme na plech druhý plát cesta a popicháme ho vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 až 200 stupňov približne 20 minút. Koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Mária Šturdíková | Recept z epizódy: 19. 04. 2015
Ingrediencie
- 600 g polohrubej výberovej múky,
- 250 g tuku na pečenie,
- 4 žĺtky,
- 100 g práškového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 5 PL mlieka
- na plnku:
- 1 kg mäkkého tvarohu,
- 200 g práškového cukru,
- 2 vanilínové cukry,
- sneh zo štyroch bielkov,
- marhuľový kompót ( veľký pohár )
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame