Ingrediencie
- 250 g hrudkovitého tučného tvarohu
- 260 g hladkej pšeničnej múky
- 150 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlej sódy
- štipka soli
- 1 citrón (šťavu aj kôru)
- 1 ČL kardamómu
- 60 g roztopeného masla
- 250 g čučoriedok
- na posýpku:
- 100 g hladkej múky
- 60 g masla
- 100 g trstinového cukru
- trochu kardamómu
- trochu citrónovej kôry
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohový koláč s čučoriedkami
V mise ponorným mixérom vymiešame tvaroh, cukor a vajcia. Pridáme preosiatu múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, citrónovú šťavu (z 1/2 citróna) , citrónovú kôru, rozdrvený kardamóm, štipku soli a nakoniec roztopené maslo. Všetko dobre premiešame. Ingrediencie na posýpku spolu zmiešame končekmi prstov, aby nám vznikla mrvenička. Cesto rovnomerne rozprestrieme na maslom vymastený plech, posypeme čučoriedkami a posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170-175 stupňov asi 50 minút.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 12. 09. 2021
Ingrediencie
- 250 g hrudkovitého tučného tvarohu
- 260 g hladkej pšeničnej múky
- 150 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlej sódy
- štipka soli
- 1 citrón (šťavu aj kôru)
- 1 ČL kardamómu
- 60 g roztopeného masla
- 250 g čučoriedok
- na posýpku:
- 100 g hladkej múky
- 60 g masla
- 100 g trstinového cukru
- trochu kardamómu
- trochu citrónovej kôry
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame