Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g mandľovej múky
- 75 g ovsenej múky
- 50 g posekaných ľanových semiačok
- 25 g kokosového cukru
- troška mlieka podľa potreby
- na plnku:
- 3 X 250 g tvarohu
- 1 bal. ricotty
- 100 g nátierkového masla
- 1 kondenzované mlieko sladené v tube
- 50 -100 g čistého proteínu
- čokoládové sójové mlieko (na rozrobenie proteínu)
- 150 g kvalitnej horkej čokolády
- 300 g drobného ovocia (jahôd, ríbezle)
- 3 PL chia semienok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohový koláč pre športovcov
Suroviny na cesto zmiešame, dáme do tortovej formy a pečieme pri 150 stupňoch asi 10 minút.
Čokoládu roztopíme a necháme ju vychladnúť. Tvaroh, ricottu, nátierkové maslo a kondenzované mlieko premiešame. V prípade potreby zriedime proteínom rozrobeným v čokoládovom sójovom mlieku. Na záver prilejeme vychladnutú čokoládu. Zmes vylejeme na upečené cesto a zapekáme pri 150 stupňoch asi 30 minút.
Upečený koláč necháme 20 minút vychladnúť. Drobné ovocie a chia semienka rozmixujeme a zmes vylejeme na koláč. Hotový koláč vložíme do chladničky a podávame studený.
Šéfkuchár: Ján Žgravčák | Recept z epizódy: 11. 09. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g mandľovej múky
- 75 g ovsenej múky
- 50 g posekaných ľanových semiačok
- 25 g kokosového cukru
- troška mlieka podľa potreby
- na plnku:
- 3 X 250 g tvarohu
- 1 bal. ricotty
- 100 g nátierkového masla
- 1 kondenzované mlieko sladené v tube
- 50 -100 g čistého proteínu
- čokoládové sójové mlieko (na rozrobenie proteínu)
- 150 g kvalitnej horkej čokolády
- 300 g drobného ovocia (jahôd, ríbezle)
- 3 PL chia semienok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame