Tvarohový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohový koláč

Maspoma

Jablko ošúpeme a nastrúhame, celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame olej a mlieko, potom preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec do cesta ručne vmiešame jablko. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme tvaroh a Gustin. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Tvarohovú plnku dáme na cesto a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu