Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia,
- 150 ml oleja,
- 175 g kryštálového cukru,
- 150 ml vlažného mlieka,
- 300 g polohrubej múky,
- 1 bal kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 1 jablko,
- 2 hrste mandľových lupienkov,
- na plnku:
- 2 vajcia,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 500 g jemného tvarohu,
- 1-2 PL Gustinu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohový koláč
Jablko ošúpeme a nastrúhame, celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame olej a mlieko, potom preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec do cesta ručne vmiešame jablko. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme tvaroh a Gustin. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Tvarohovú plnku dáme na cesto a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri 175 stupňoch asi 40 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia,
- 150 ml oleja,
- 175 g kryštálového cukru,
- 150 ml vlažného mlieka,
- 300 g polohrubej múky,
- 1 bal kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 1 jablko,
- 2 hrste mandľových lupienkov,
- na plnku:
- 2 vajcia,
- 150 g práškového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 500 g jemného tvarohu,
- 1-2 PL Gustinu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame