Ingrediencie
- 2,5 šálky jemných ovsených vločiek
- 2 vajcia
- ½ ČL jedlej sódy
- 6 PL kokosového oleja
- 1-2 PL medu, alebo javorového sirupu
- 2 ČL pomarančovej kôry
- 2 PL špaldovej múky
- 2 PL trstinového cukru
- na plnku:
- 1 šálka mletého maku
- 1 šálka hrudkového tvarohu
- 1 šálka odtučneného tvarohu
- 1 a 2/3 šálky kyslej smotany
- ¾ šálky krémového syru 5%
- 4 PL medu alebo javorového sirupu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 2 PL trstinového cukru
- V prípade potreby mlieko, škrob (napr. zlatý klas)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohovo makový cheesecake
Postup: Tortovú formu ( 26 cm x 6,5 cm) zľahka vymažeme kokosovým olejom. Vo väčšej miske zmiešame, najlepšie rukou, všetky suroviny na základ koláča. Vzniknutú hmotu pritlačíme do tortovej formy aj po bokoch do výšky približne 3 cm a dáme na chvíľu schladiť do chladničky. Na plnku si oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky a všetky ostatné suroviny, okrem maku, vyšľaháme ručnými metličkami vo veľkej miske. Vmiešame sneh z bielkov, plnku rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame mak. Na základ potom striedavo vrstvíme jednu naberačku svetlej plnky a jednu naberačku makovej plnky. Nemiešame, po upečení sa nám vytvoria pekné vlnky. Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia asi 50-60 minút. Keď je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a dáme ešte stuhnúť do chladničky.
Šéfkuchár: Jana Lulčová | Recept z epizódy: 09. 03. 2017
Ingrediencie
- 2,5 šálky jemných ovsených vločiek
- 2 vajcia
- ½ ČL jedlej sódy
- 6 PL kokosového oleja
- 1-2 PL medu, alebo javorového sirupu
- 2 ČL pomarančovej kôry
- 2 PL špaldovej múky
- 2 PL trstinového cukru
- na plnku:
- 1 šálka mletého maku
- 1 šálka hrudkového tvarohu
- 1 šálka odtučneného tvarohu
- 1 a 2/3 šálky kyslej smotany
- ¾ šálky krémového syru 5%
- 4 PL medu alebo javorového sirupu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 2 PL trstinového cukru
- V prípade potreby mlieko, škrob (napr. zlatý klas)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame