Tvarohovo makový cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohovo makový cheesecake

Maspoma

Postup: Tortovú formu ( 26 cm x 6,5 cm) zľahka vymažeme kokosovým olejom. Vo väčšej miske zmiešame, najlepšie rukou, všetky suroviny na základ koláča. Vzniknutú hmotu pritlačíme do tortovej formy aj po bokoch do výšky približne 3 cm a dáme na chvíľu schladiť do chladničky. Na plnku si oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky a všetky ostatné suroviny, okrem maku, vyšľaháme ručnými metličkami vo veľkej miske. Vmiešame sneh z bielkov, plnku rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame mak. Na základ potom striedavo vrstvíme jednu naberačku svetlej plnky a jednu naberačku makovej plnky. Nemiešame, po upečení sa nám vytvoria pekné vlnky. Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia asi 50-60 minút. Keď je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a dáme ešte stuhnúť do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Lulčová | Recept z epizódy: 09. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu