Ingrediencie
- 200 g hrubej múky (preosiatej),
- 200 g mletých vlašských orechov,
- 200 g práškového cukru,
- 150 g Helie,
- 1 celé vajce,
- 1/2 bal. prášku do pečiva,
- tuk a hrubá múka na vysypanie a vymastenie plechu
- na plnku:
- 1 kg tvarohu,
- 150 g práškového cukru,
- 1 bal. vanilkového cukru,
- 150 g masla,
- 4 žĺtky
- na penu:
- 4 bielky,
- 100 g kryštálového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohovník Táninej mamy
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Plech vymastíme, vysypeme hrubou múkou a dáme naň cesto. Do misky dáme suroviny na plnku a zmiešame. Plnku dáme na cesto a pečieme.
V naplno vyhriatej rúre pečieme prvých 10 minút pri 200°stupňoch, potom pri 170 stupňoch 10 minút a posledných 10 minút pečieme pri 150 stupňoch.
Medzitým vyšľaháme zo 4 bielkov a kryštál. cukru penu, ktorú po 30 minútach nanesieme na pečený koláč a dáme ešte na 10-15 minút dopiecť pri 130-140 stupňoch.
Šéfkuchár: Táňa Radeva | Recept z epizódy: 21. 12. 2014
Ingrediencie
- 200 g hrubej múky (preosiatej),
- 200 g mletých vlašských orechov,
- 200 g práškového cukru,
- 150 g Helie,
- 1 celé vajce,
- 1/2 bal. prášku do pečiva,
- tuk a hrubá múka na vysypanie a vymastenie plechu
- na plnku:
- 1 kg tvarohu,
- 150 g práškového cukru,
- 1 bal. vanilkového cukru,
- 150 g masla,
- 4 žĺtky
- na penu:
- 4 bielky,
- 100 g kryštálového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame