Tvarohové pité - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohové pité

Maspoma

V mise vymiešame zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu. Pridáme cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipku soli. Vymiesime cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Vychladnuté cesto prekrojíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto dáme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili tak, že sme vymiešali tvaroh s cukrom, mliekom a pudingovým práškom a nakoniec sme pridali sneh z bielkov. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a preložíme pomocou valčeka na tvarohovú plnku. Vrch koláča poprepichujeme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30-40 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu