Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g masla
- 3 žĺtky
- 200 ml kyslej smotany
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 100 g práškového cukru
- 450 g hladkej múky
- štipka soli
- na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 80 g vanilkového pudingu
- 3 bielky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tvarohové pité
V mise vymiešame zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu. Pridáme cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipku soli. Vymiesime cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Vychladnuté cesto prekrojíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto dáme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili tak, že sme vymiešali tvaroh s cukrom, mliekom a pudingovým práškom a nakoniec sme pridali sneh z bielkov. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a preložíme pomocou valčeka na tvarohovú plnku. Vrch koláča poprepichujeme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30-40 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g masla
- 3 žĺtky
- 200 ml kyslej smotany
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 100 g práškového cukru
- 450 g hladkej múky
- štipka soli
- na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 80 g vanilkového pudingu
- 3 bielky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame