Tortička s mangovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Tortička s mangovým krémom

Maspoma

Prvá hmota: Cukor a bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtok s olejom vymiešame do tuhej peny. Obidve hmoty zľahka spojíme a pomaly primiešame zmes kakaa, hladkej a polohrubej múky. Hmotu rozotrieme na papierom pokrytý plech cez šablónu tak, aby na papieri ostal otlačený vzor.

Druhá hmota: Bielky, 2/3 práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 1/3 práškového cukru a pridáme vodu. Obe hmoty spolu spojíme, zľahka zamiešame a pridáme preosiatu múku. Hmotu opatrne rozotrieme na pripravený otlačený vzor. Pečieme pri teplote 240 °C približne 5 minút.

Mangový krém: Scedené mango nakrájame a rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej hmoty. Pridáme kokosové mlieko, šťavu z limetky a premiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme do hmoty a jemne premiešame. Želatínu dáme napučať a roztopíme v mangovej šťave. Časť krému rozmiešame v želatíne a pridáme do ostatného krému.

Mascarponový krém: Mascarpone vymiešame s vanilínovým cukrom.

Z upečeného korpusu vykrojíme 4 kolieska s priemerom 7,5 cm a 4 pásiky (3 cm x 21 cm). Kolieska vložíme do formičiek a okraje steny formičky vyložíme pásikom. Mascarponovým krémom naplníme formičku a naň nalejeme mangový krém. Vložíme do chladničky na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Po stuhnutí opatrne vytlačíme tortičku z formičky a dozdobíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Anna Hlbocká | Recept z epizódy: 19. 01. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu