Ingrediencie
- 1. hmota:
- 25 g kryštálového cukru
- 12 g hladkej múky
- 5 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 7 g oleja
- 7 g kakaa
- 2. hmota:
- 2 vajcia,
- 40 g polohrubej múky,
- 40 g práškového cukru,
- 1/2 bal. vanilínového cukru,
- 1 PL voda
- Mangový krém:
- 1 konzerva manga,
- 50 g mangovej šťavy,
- 50 g šľahačkovej smotany,
- 150 g kokosového mlieka,
- 1/2 limety,
- 1 vanilínový cukor
- Mascarponový krém:
- 250 g mascarpone,
- 1 vanilínový cukor
- Zdobenie:
- 100 g čokolády na varenie,
- 20 g malinového (jahodového) sirupu,
- 4 phisalis,
- 4 plátky želatíny
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tortička s mangovým krémom
Prvá hmota: Cukor a bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtok s olejom vymiešame do tuhej peny. Obidve hmoty zľahka spojíme a pomaly primiešame zmes kakaa, hladkej a polohrubej múky. Hmotu rozotrieme na papierom pokrytý plech cez šablónu tak, aby na papieri ostal otlačený vzor.
Druhá hmota: Bielky, 2/3 práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 1/3 práškového cukru a pridáme vodu. Obe hmoty spolu spojíme, zľahka zamiešame a pridáme preosiatu múku. Hmotu opatrne rozotrieme na pripravený otlačený vzor. Pečieme pri teplote 240 °C približne 5 minút.
Mangový krém: Scedené mango nakrájame a rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej hmoty. Pridáme kokosové mlieko, šťavu z limetky a premiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme do hmoty a jemne premiešame. Želatínu dáme napučať a roztopíme v mangovej šťave. Časť krému rozmiešame v želatíne a pridáme do ostatného krému.
Mascarponový krém: Mascarpone vymiešame s vanilínovým cukrom.
Z upečeného korpusu vykrojíme 4 kolieska s priemerom 7,5 cm a 4 pásiky (3 cm x 21 cm). Kolieska vložíme do formičiek a okraje steny formičky vyložíme pásikom. Mascarponovým krémom naplníme formičku a naň nalejeme mangový krém. Vložíme do chladničky na 2 hodiny a necháme stuhnúť. Po stuhnutí opatrne vytlačíme tortičku z formičky a dozdobíme.
Šéfkuchár: Anna Hlbocká | Recept z epizódy: 19. 01. 2014
Ingrediencie
- 1. hmota:
- 25 g kryštálového cukru
- 12 g hladkej múky
- 5 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 7 g oleja
- 7 g kakaa
- 2. hmota:
- 2 vajcia,
- 40 g polohrubej múky,
- 40 g práškového cukru,
- 1/2 bal. vanilínového cukru,
- 1 PL voda
- Mangový krém:
- 1 konzerva manga,
- 50 g mangovej šťavy,
- 50 g šľahačkovej smotany,
- 150 g kokosového mlieka,
- 1/2 limety,
- 1 vanilínový cukor
- Mascarponový krém:
- 250 g mascarpone,
- 1 vanilínový cukor
- Zdobenie:
- 100 g čokolády na varenie,
- 20 g malinového (jahodového) sirupu,
- 4 phisalis,
- 4 plátky želatíny
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame