Ingrediencie
- Suroviny na cesto:
- 8 bielkov
- 8 PL práškového cukru
- 8 PL polohrubej múky
- ½ bal. bezfosfátového prášku do pečiva
- maslo a múka na vysypanie formy
- Suroviny na plnku:
- 500 ml mlieka
- 8 žĺtkov
- 2 bal. plátkovej želatíny
- 500 ml smotany
- 100 g nahrubo nastrúhanej čokolády
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk, alebo vanilková esencia
- figy, maliny, kakao na dozdobenie torty
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta Stracciatella
Postup: Bielky s preosiatym práškovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 30 minút.
Želatínu namočíme do vody a ďalej postupujeme podľa návodu. Mlieko dáme variť a teplé odstavíme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme teplé mlieko a vanilkový lusk. Keď sa zmes spojí, dáme ju znova variť a miešame až do zhustnutia. Keď máme hmotu horúcu, pridáme želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zamiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku navrstvíme na upečený korpus. Dozdobíme figami, malinami a kakaom. Dáme do chladničky minimálne na 5 hodín (najlepšie na celú noc).
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 23. 10. 2016
Ingrediencie
- Suroviny na cesto:
- 8 bielkov
- 8 PL práškového cukru
- 8 PL polohrubej múky
- ½ bal. bezfosfátového prášku do pečiva
- maslo a múka na vysypanie formy
- Suroviny na plnku:
- 500 ml mlieka
- 8 žĺtkov
- 2 bal. plátkovej želatíny
- 500 ml smotany
- 100 g nahrubo nastrúhanej čokolády
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk, alebo vanilková esencia
- figy, maliny, kakao na dozdobenie torty
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame