Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 12 vajec
- 320 g kryštálového cukru
- 240 g masla
- 300 g polohrubej múky
- 240 g čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
- 6 PL kondenzovaného mlieka (Maresi)
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- na čokoládový krém:
- 1,5 l mlieka
- 12 PL polohrubej múky
- 300 g 70% čokolády
- 420 g práškového cukru
- 6 PL kakaa
- 1,5 kg masla
- na slaný karamel:
- 480 g kryštálového cukru
- 120 g masla
- 520 g smotany na šľahanie (33%)
- soľ podľa chuti
- 400 g masla na vyšľahanie
- na zdobenie:
- poťahovacia hmota a potravinárske farby
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta Minecraft
Postup: Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame žĺtky a šľaháme do peny. Preosejeme múku a pridáme k nej prášok do pečiva a kakao. Roztopíme čokoládu. Postupne do peny primiešame múku, čokoládu a mlieko. Bielky vyšľaháme a jemne zamiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy s rozmermi 23 x 23 cm a pečieme v rúre rozohriatej na 180°C asi 45 minút. Po vychladnutí korpusy prerežeme v polovici a podľa vystrihnutej papierovej predlohy orežeme korpus na 21×21 cm.
Na tortu v tvare kocky s hranou 21 cm je nutné upiecť dva korpusy.
Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Odstavíme ju a necháme v nej rozpustiť čokoládu, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a s kakaom. Kašu postupne prišľaháme po častiach do maslovej peny. Dbáme na to, aby všetky zložky mali rovnakú teplotu. Vyšľahaný krém dáme do chladničky stuhnúť.
Karamel: Do hrnca s hrubým dnom dáme cukor a necháme ho na slabom plameni zhnednúť a rozpustiť. Odstavíme, vhodíme do karamelu maslo, premiešame a po troške primiešame smotanu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne doň zašľaháme karamel.
Dokončenie: Poťahovú hmotu zafarbíme na rôzne odtiene hnedej a zelenej. Jednotlivé farby vyvaľkáme a vykrojíme z nich štvorčeky s rozmerom 1,5×1,5 cm. Necháme ich vyschnúť na vzduchu. Na túto tortu budeme potrebovať asi 1200 štvorčekov. Z ďalších kúskov hmoty vymodelujeme figúrky.
Tri korpusy natrieme tenšou vrstvou karamelu a necháme stuhnúť v chladničke. Na karamel natrieme plnku a poskladáme jednotlivé korpusy. Dbáme na to, aby torta vytvorila kocku, necháme ju poriadne vychladnúť a zvyškom krému potrieme v tenkej vrstve vrch a boky torty. Zase necháme poriadne vychladnúť. Potiahneme tortu poťahovou hmotou, ktorú sme potravinovou farbou zafarbili na svetlo hnedú. Farebné štvorčeky priliepame postupne na potiahnutú tortu. Potom tortu dozdobíme postavičkami a ďalšími ozdobami.
Šéfkuchár: Barbora Johánková | Recept z epizódy: 09. 10. 2016
Ingrediencie
- na čokoládový korpus:
- 12 vajec
- 320 g kryštálového cukru
- 240 g masla
- 300 g polohrubej múky
- 240 g čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
- 6 PL kondenzovaného mlieka (Maresi)
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- na čokoládový krém:
- 1,5 l mlieka
- 12 PL polohrubej múky
- 300 g 70% čokolády
- 420 g práškového cukru
- 6 PL kakaa
- 1,5 kg masla
- na slaný karamel:
- 480 g kryštálového cukru
- 120 g masla
- 520 g smotany na šľahanie (33%)
- soľ podľa chuti
- 400 g masla na vyšľahanie
- na zdobenie:
- poťahovacia hmota a potravinárske farby
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame