Ingrediencie
- na korpus:
- 625 g múky
- 600 g práškového cukru
- 10 vajec
- 2,5 prášku do pečiva
- 375 ml oleja
- 250 ml horúcej vody
- štipka soli
- na plnku:
- 2,5 l mlieka
- 300 g škrobového prášku (Gustin)
- 1 kg bielej čokolády
- 2 vanilkové lusky
- 1, 25 kg masla
- 250 g práškového cukru
- na zdobenie:
- 500 g modelovacej čokolády
- 10 PL medu
- poťahovacia hmota
- marcipán
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta Malá morská víla
Postup: Bielky s polovicou cukru ušľaháme na tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej. Do múky pridáme prášok do pečiva a soľ, do žĺtkov pridávame postupne múku a vodu. Nakoniec jemne vmiešame sneh. Hmotu rozdelíme na 7 častí, každú dofarbíme podľa farieb dúhy (červená, oranžová, žltá, zelená, modrá, tmavomodrá a fialová). Postupne pečieme každú farbu zvlášť vo forme vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej maslom a vysypanej múkou pri 180°C približne 35 minút.
Plnka: Do mlieka vyškriabeme semienka z vanilkových luskov, necháme uvariť a primiešame kašu zo škrobu. Uvaríme puding a ešte v horúcom necháme rozpustiť čokoládu a následne vychladnúť. Maslo rozšľaháme s cukrom a zašľaháme doň puding.
Šéfkuchár: Paulína Baloghová | Recept z epizódy: 09. 10. 2016
Ingrediencie
- na korpus:
- 625 g múky
- 600 g práškového cukru
- 10 vajec
- 2,5 prášku do pečiva
- 375 ml oleja
- 250 ml horúcej vody
- štipka soli
- na plnku:
- 2,5 l mlieka
- 300 g škrobového prášku (Gustin)
- 1 kg bielej čokolády
- 2 vanilkové lusky
- 1, 25 kg masla
- 250 g práškového cukru
- na zdobenie:
- 500 g modelovacej čokolády
- 10 PL medu
- poťahovacia hmota
- marcipán
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame