Torta Malá morská víla - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta Malá morská víla

Maspoma

Postup: Bielky s polovicou cukru ušľaháme na tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej. Do múky pridáme prášok do pečiva a soľ, do žĺtkov pridávame postupne múku a vodu. Nakoniec jemne vmiešame sneh. Hmotu rozdelíme na 7 častí, každú dofarbíme podľa farieb dúhy (červená, oranžová, žltá, zelená, modrá, tmavomodrá a fialová). Postupne pečieme každú farbu zvlášť vo forme vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej maslom a vysypanej múkou pri 180°C približne 35 minút.

Plnka: Do mlieka vyškriabeme semienka z vanilkových luskov, necháme uvariť a primiešame kašu zo škrobu. Uvaríme puding a ešte v horúcom necháme rozpustiť čokoládu a následne vychladnúť. Maslo rozšľaháme s cukrom a zašľaháme doň puding.

Maspoma

Šéfkuchár: Paulína Baloghová | Recept z epizódy: 09. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu