Ingrediencie
- na makový korpus:
- 150 g mletého maku
- 135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
- ½ balíčka vanilkového cukru
- ½ ČL prášku do pečiva
- 100 g masla
- 4 vajcia
- 1 zaváraná hruška (broskyňa)
- na orechový korpus:
- 150 g mletých orechov
- 135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
- ½ balíčka vanilkového cukru
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 100 g masla
- 4 vajíčka
- 1 zaváraná hruška (broskyňa)
- +
- džem na potretie korpusov
- 70 % čokoládu
- hrsť hrozienok (deň pred pečením namočiť do vody)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tonkin makovo – orechový koláč bez múky
Pripravíme si oba korpusy. Na makový korpus si rozmixujeme na hladkú hmotu: kokosový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo a žĺtky. Pridáme mletý mak a polovicu hrozienok, primiešame na kúsky nakrájanú hrušku a zľahka aj sneh zo štyroch bielkov. Zmes nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Podobne si pripravíme aj orechový korpus , len mak vymeníme za orechy.
Na prvý – makový už vychladnutý korpus natrieme džem a posypeme ho strúhanou čokoládou. Pridáme teplý orechový korpus (pozor aby bol ešte teplý), potrieme ho džemom a tiež posypeme strúhanou čokoládou. Tým, že vrchný korpus je ešte teplý, čokoláda sa roztopí a po vychladnutí sa vytvorí pevná čokoládová krusta.
Hotový koláč môžeme servírovať napríklad s vaječným likérom.
Šéfkuchár: Antonia Mačingová | Recept z epizódy: 14. 01. 2018
Ingrediencie
- na makový korpus:
- 150 g mletého maku
- 135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
- ½ balíčka vanilkového cukru
- ½ ČL prášku do pečiva
- 100 g masla
- 4 vajcia
- 1 zaváraná hruška (broskyňa)
- na orechový korpus:
- 150 g mletých orechov
- 135 g hnedého kokosového alebo brezového cukru
- ½ balíčka vanilkového cukru
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 100 g masla
- 4 vajíčka
- 1 zaváraná hruška (broskyňa)
- +
- džem na potretie korpusov
- 70 % čokoládu
- hrsť hrozienok (deň pred pečením namočiť do vody)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame