Tonkin makovo – orechový koláč bez múky - Tajomstvo mojej kuchyne

Tonkin makovo – orechový koláč bez múky

Maspoma

Pripravíme si oba korpusy. Na makový korpus si rozmixujeme na hladkú hmotu: kokosový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo a žĺtky. Pridáme mletý mak a polovicu hrozienok, primiešame na kúsky nakrájanú hrušku a zľahka aj sneh zo štyroch bielkov. Zmes nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Podobne si pripravíme aj orechový korpus , len mak vymeníme za orechy.

Na prvý – makový už vychladnutý korpus natrieme džem a posypeme ho strúhanou  čokoládou. Pridáme teplý orechový korpus (pozor aby bol ešte teplý), potrieme ho džemom a tiež posypeme strúhanou čokoládou. Tým, že vrchný korpus je ešte teplý, čokoláda sa roztopí a po vychladnutí sa vytvorí pevná čokoládová krusta.

Hotový koláč môžeme servírovať napríklad s vaječným likérom.

Maspoma

Šéfkuchár: Antonia Mačingová | Recept z epizódy: 14. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu