Tinkina čokoládovo-malinová vášeň - Tajomstvo mojej kuchyne

Tinkina čokoládovo-malinová vášeň

Maspoma

Rúru predhrejeme na 180° Celzia. Sušienky pomixujeme s mandľami na prášok a prilejeme k nim rozpustené maslo. Premiešame, natlačíme do formy ( na dno i po bokoch) a dáme zapiecť na 8 minút. Do hrnca nalejeme 250 ml smotany a privedieme ju k varu. Odstavíme, vsypeme do nej nalámanú čokoládu, pridáme cca 1/2 PL medu, orieškovo čokoládovú nátierku a miešame, kým sa zmes riadne spojí. Vajce rozšľaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Riedku zmes vlejeme na predpečený korpus a dáme opäť piecť na 15-20 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Po upečení necháme úplne vychladnúť. Maliny popučíme vidličkou, pridáme džem, 1/2 PL medu, kvôli lepšiemu tuhnutiu môžeme pridať aj želatínu a zamiešame. Hotový koláč potrieme zmesou. Smotanu (250ml) vyšľaháme do tuha, primiešame 1 PL pomletého trstinového cukru a rozvrstvíme na malinovú zmes. Na vrch nastrúhame čokoládu a ozdobíme malinami. Necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a môžeme podávať.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu