Ingrediencie
- 130 g celozrnných sušienok
- hrsť mandlí
- 70 g masla
- 500 ml smotany na šľahanie (33%)
- 125 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 55%)
- 1 PL medu
- 1 PL zdravej orieškovo čokoládovej nátierky (alebo mandľového masla)
- 1 väčšie vajce
- 250 g malín
- 1PL malinového džemu
- 1PL pomletého trstinového cukru
- 1-2 plátky želatíny
- soľ
- na ozdobu
- maliny
- kvalitná horká čokoláda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tinkina čokoládovo-malinová vášeň
Rúru predhrejeme na 180° Celzia. Sušienky pomixujeme s mandľami na prášok a prilejeme k nim rozpustené maslo. Premiešame, natlačíme do formy ( na dno i po bokoch) a dáme zapiecť na 8 minút. Do hrnca nalejeme 250 ml smotany a privedieme ju k varu. Odstavíme, vsypeme do nej nalámanú čokoládu, pridáme cca 1/2 PL medu, orieškovo čokoládovú nátierku a miešame, kým sa zmes riadne spojí. Vajce rozšľaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Riedku zmes vlejeme na predpečený korpus a dáme opäť piecť na 15-20 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Po upečení necháme úplne vychladnúť. Maliny popučíme vidličkou, pridáme džem, 1/2 PL medu, kvôli lepšiemu tuhnutiu môžeme pridať aj želatínu a zamiešame. Hotový koláč potrieme zmesou. Smotanu (250ml) vyšľaháme do tuha, primiešame 1 PL pomletého trstinového cukru a rozvrstvíme na malinovú zmes. Na vrch nastrúhame čokoládu a ozdobíme malinami. Necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a môžeme podávať.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 04. 2018
Ingrediencie
- 130 g celozrnných sušienok
- hrsť mandlí
- 70 g masla
- 500 ml smotany na šľahanie (33%)
- 125 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 55%)
- 1 PL medu
- 1 PL zdravej orieškovo čokoládovej nátierky (alebo mandľového masla)
- 1 väčšie vajce
- 250 g malín
- 1PL malinového džemu
- 1PL pomletého trstinového cukru
- 1-2 plátky želatíny
- soľ
- na ozdobu
- maliny
- kvalitná horká čokoláda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame