Ingrediencie
- 750 g polohrubej múky,
- 200-300 ml mlieka,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 droždie,
- 100 ml oleja,
- štipka soli,
- 4 vanilínové cukry,
- 125 g masla,
- 300 g kryštálového cukru (100 g do cesta a 200 g do plnky),
- 200 g kakaa,
- 3 žĺtky,
- marhuľové pyré,
- šľahačka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tečúci kakaovník
Približne do 100 ml vlažného mlieka dáme droždie s trochou cukru a necháme vykysnúť. Do múky pridáme prášok do pečiva , 2 vanilínové cukry, olej, štipku soli, 2 žĺtky a vykysnutý kvások . Podľa potreby dolievame mlieko a cesto miesime tak dlho, pokým sa prestane lepiť. Hotové cesto necháme kysnúť cca 45 min. Potom ho rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme.
Na plnku zmiešame maslo s dvomi vanilínovými cukrami, pridáme 200 g kryštálového cukru a 200 g kakaa. Touto zmesou naplníme vyvaľkané a vykysnuté cesto. Zrolujeme, potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 stupňoch asi 40-50 min.
Podávame s marhuľovým pyré a šľahačkou.
Šéfkuchár: Karolina Csokova | Recept z epizódy: 29. 09. 2012
Ingrediencie
- 750 g polohrubej múky,
- 200-300 ml mlieka,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 droždie,
- 100 ml oleja,
- štipka soli,
- 4 vanilínové cukry,
- 125 g masla,
- 300 g kryštálového cukru (100 g do cesta a 200 g do plnky),
- 200 g kakaa,
- 3 žĺtky,
- marhuľové pyré,
- šľahačka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame