Tarte Tatin so slivkovo-karamelovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Tarte Tatin so slivkovo-karamelovou omáčkou

Maspoma

Na panvici rozpustíme maslo s cukrom a v zmesi povaríme rozpolené slivky. Potom ich nahusto poukladáme do koláčovej formy a popolievame vývarom. Vyšľaháme maslo s cukrom, vajcia a miešame, pokiaľ nevznikne rovnomerná hmota. Potom pridáme mlieko, dobre vymiešame, pokračujeme múkou s práškom do pečiva, mletými orieškami, soľou a zasa dobre premiešame.
Cesto rovnomerne rozotrieme na slivky v karameli. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a preklopíme na podnos. Podávame so slivkovou omáčkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Pavelková | Recept z epizódy: 27. 10. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu