Ingrediencie
- 130 g masla,
- 125 g cukru,
- 2 vajcia,
- 100 ml mlieka,
- 170 g polohrubej múky,
- 2 ČL prášku do pečiva,
- 50 g mletých lieskovcov,
- štipka soli,
- 600-700 g sliviek,
- 150 g hnedého cukru,
- 4PL masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tarte Tatin so slivkovo-karamelovou omáčkou
Na panvici rozpustíme maslo s cukrom a v zmesi povaríme rozpolené slivky. Potom ich nahusto poukladáme do koláčovej formy a popolievame vývarom. Vyšľaháme maslo s cukrom, vajcia a miešame, pokiaľ nevznikne rovnomerná hmota. Potom pridáme mlieko, dobre vymiešame, pokračujeme múkou s práškom do pečiva, mletými orieškami, soľou a zasa dobre premiešame.
Cesto rovnomerne rozotrieme na slivky v karameli. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a preklopíme na podnos. Podávame so slivkovou omáčkou.
Šéfkuchár: Martina Pavelková | Recept z epizódy: 27. 10. 2012
Ingrediencie
- 130 g masla,
- 125 g cukru,
- 2 vajcia,
- 100 ml mlieka,
- 170 g polohrubej múky,
- 2 ČL prášku do pečiva,
- 50 g mletých lieskovcov,
- štipka soli,
- 600-700 g sliviek,
- 150 g hnedého cukru,
- 4PL masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame