Ingrediencie
- 100 g krupicového cukru
- 1 PL masla
- troška hladkej múky na poprášenie
- 230 g lístkového cesta
- 6 veľkých banánov
- zmrzlina alebo smotana na dekoráciu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
TARTE TATIN – Obrátený banánový koláč
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Na sporáku skaramelizujeme cukor, najlepšie priamo v koláčovej forme o priemere 20 cm. Do karamelu vmiešame maslo. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Medzitým si na pomúčenej ploche rozvaľkáme cesto na hrúbku pol centimetra a vykrojíme z neho koleso o priemere asi 23 cm. Banánmi vyložíme dno formy s karamelom. Kladieme ich do kruhu, pričom smerom k stredu ich upravujeme tak, aby boli čo najtesnejšie pri sebe. Na ovocie pritlačíme koleso cesta, okraje zatlačíme dolu ku dnu. Pečieme 20 až 25 minút, pokiaľ nie je cesto zlato hnedé. Pokiaľ koláč vyklopíme, necháme ho asi päť minút vychladnúť. Cez formu položíme veľký tanier, pritlačíme a rýchlo prevrátime. Navrch sa nám dostanú banány pokryté karamelovou vrstvou. Koláč pri podávaní môžeme dochutiť kopčekom zmrzliny, alebo trochou smotany.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 03. 2017
Ingrediencie
- 100 g krupicového cukru
- 1 PL masla
- troška hladkej múky na poprášenie
- 230 g lístkového cesta
- 6 veľkých banánov
- zmrzlina alebo smotana na dekoráciu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame