Tart s pistáciami a bielou čokoládou - Tajomstvo mojej kuchyne

Tart s pistáciami a bielou čokoládou

Maspoma

Zmiešame všetky suroviny na korpus , vypracujeme pevné cesto (maslo by malo byť trošku zmäknuté pri izbovej teplote) . Rozvaľkáme na tenko, vložíme do tartovej formy a popicháme vidličkou, aby sa nám nenafúklo. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia do zlatistej farby ( 20-25 minút) .

Popritom pripravíme pistáciovú ganache. Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a odstavíme.   Nasekanú bielu čokoládu nasypeme do zovretej šľahačky a nakoniec prisypeme pomleté pistácie.

Na krém vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu,  pridáme mascarpone , cukor a vaječný likér. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a habarkou zapracujeme do zmesi.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na upečený tart nalejeme pistáciovú ganache a necháme tuhnúť asi 20 minút, potom nalejeme krém z mascarpone a dozdobíme krémom z mascarpone, cukru a vaječného likéru, pistáciami, čerstvým ovocím (maliny, černice, physalis), prípadne veľkonočnými vajíčkami, ktoré sme upiekli zo zvyšku cesta.

Maspoma

Šéfkuchár: Marianna Bilačičová | Recept z epizódy: 19. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu