Ingrediencie
- na korpus:
- 375 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 žĺtky
- 6 g vanilky
- citrónová kôra + šťava
- štipka soli
- na pistáciovú ganache (na potretie korpusu):
- 125 g bielej čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany
- 25 g pomletých pistácií
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- 70 g práškového cukru
- 50 ml vaječného likéru
- na zdobenie:
- 100 g mascarpone
- 20 g práškového cukru
- 10 ml vaječného likéru
- 10 g nahrubo nasekaných pistácií
- čerstvé ovocie: maliny, černice, physalis (machovka), jedlé kvietky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tart s pistáciami a bielou čokoládou
Zmiešame všetky suroviny na korpus , vypracujeme pevné cesto (maslo by malo byť trošku zmäknuté pri izbovej teplote) . Rozvaľkáme na tenko, vložíme do tartovej formy a popicháme vidličkou, aby sa nám nenafúklo. Pečieme pri 170 stupňoch Celzia do zlatistej farby ( 20-25 minút) .
Popritom pripravíme pistáciovú ganache. Smotanu na šľahanie necháme zovrieť a odstavíme. Nasekanú bielu čokoládu nasypeme do zovretej šľahačky a nakoniec prisypeme pomleté pistácie.
Na krém vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu, pridáme mascarpone , cukor a vaječný likér. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a habarkou zapracujeme do zmesi.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na upečený tart nalejeme pistáciovú ganache a necháme tuhnúť asi 20 minút, potom nalejeme krém z mascarpone a dozdobíme krémom z mascarpone, cukru a vaječného likéru, pistáciami, čerstvým ovocím (maliny, černice, physalis), prípadne veľkonočnými vajíčkami, ktoré sme upiekli zo zvyšku cesta.
Šéfkuchár: Marianna Bilačičová | Recept z epizódy: 19. 03. 2018
Ingrediencie
- na korpus:
- 375 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 žĺtky
- 6 g vanilky
- citrónová kôra + šťava
- štipka soli
- na pistáciovú ganache (na potretie korpusu):
- 125 g bielej čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany
- 25 g pomletých pistácií
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g bielej čokolády
- 200 g smotany na šľahanie
- 70 g práškového cukru
- 50 ml vaječného likéru
- na zdobenie:
- 100 g mascarpone
- 20 g práškového cukru
- 10 ml vaječného likéru
- 10 g nahrubo nasekaných pistácií
- čerstvé ovocie: maliny, černice, physalis (machovka), jedlé kvietky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame