Ingrediencie
- 200 g domácich rezancov,
- 100 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- hrozienka,
- rum,
- 6 vajec,
- 250 ml smotany na šľahanie,
- vanilkový cukor,
- kôra z 1 citróna,
- 1 kg tvarohu,
- 4 pláty štrúdľového cesta,
- listy medovky na zdobenie,
- šľahačka v prášku Dr. Oetker,
- 150 ml mlieka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tajomstvo štrúdľového cesta
Domáce rezance vyvaríme v slanej vode, prepláchneme vlažnou a pridáme k nim 1 PL roztopeného masla, aby sa nelepili. Tvaroh vymiešame so smotanou, práškovým cukrom, žĺtkami, hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do rumu, vanilkovým cukrom, kôrou z citróna a na záver primiešame sneh z bielkov a uvarené rezance. Plech na pečenie vyložíme papierom, dáme naň 2 pláty štrúdľového cesta, vylejeme tvarohovú plnku a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút, potom priložíme na vrch ďalšie 2 pláty štrúdľového cesta, ktoré sme pokvapkali roztopeným maslom a dopekáme asi 6 minút. Ozdobíme šľahačkou a lístkom medovky.
Šéfkuchár: Mária Töröková | Recept z epizódy: 02. 02. 2013
Ingrediencie
- 200 g domácich rezancov,
- 100 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- hrozienka,
- rum,
- 6 vajec,
- 250 ml smotany na šľahanie,
- vanilkový cukor,
- kôra z 1 citróna,
- 1 kg tvarohu,
- 4 pláty štrúdľového cesta,
- listy medovky na zdobenie,
- šľahačka v prášku Dr. Oetker,
- 150 ml mlieka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame