Tajomstvo štrúdľového cesta - Tajomstvo mojej kuchyne

Tajomstvo štrúdľového cesta

Maspoma

Domáce rezance vyvaríme v slanej vode, prepláchneme vlažnou a pridáme k nim 1 PL roztopeného masla, aby sa nelepili. Tvaroh vymiešame so smotanou, práškovým cukrom, žĺtkami, hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do rumu, vanilkovým cukrom, kôrou z citróna a na záver primiešame sneh z bielkov a uvarené rezance. Plech na pečenie vyložíme papierom, dáme naň 2 pláty štrúdľového cesta, vylejeme tvarohovú plnku a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút, potom priložíme na vrch ďalšie 2 pláty štrúdľového cesta, ktoré sme pokvapkali roztopeným maslom a dopekáme asi 6 minút. Ozdobíme šľahačkou a lístkom medovky.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Töröková | Recept z epizódy: 02. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu