Ingrediencie
- na cesto:
- 120 g mletých vlašských orechov
- 120 g práškového cukru
- 1 ČL zrnkovej kávy
- 6 vajec
- na plnku:
- 130 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 1 kyslá smotana
- 2 šľahačkové smotany
- 2 stužovače šľahačky
- 100 g mandľových lupienkov
- drobné ovocie na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tajomstvo fary
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kávu a orechy. Nakoniec vmiešame zľahka sneh z bielkov. Pečieme 5 minút na 180 stupňoch, potom znížime teplotu na 150 a pečieme ešte asi 40 minút.
Smotanu zmiešame s cukrom a orechmi a necháme odstáť v chladničke, aby zmes stuhla (najlepšie cez noc). Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu a naplníme krémom. Šľahačky vyšľaháme so stužovačom a potrieme nimi tortu. Posypeme opraženými mandľovými lupienkami a dozdobíme ovocím.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 18. 12. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 120 g mletých vlašských orechov
- 120 g práškového cukru
- 1 ČL zrnkovej kávy
- 6 vajec
- na plnku:
- 130 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 1 kyslá smotana
- 2 šľahačkové smotany
- 2 stužovače šľahačky
- 100 g mandľových lupienkov
- drobné ovocie na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame