Ingrediencie
- na cesto:
- 200 ml vlažnej vody
- 1 ČL octu
- 2 PL oleja
- soľ
- 300 g hladkej múky
- na plnku:
- 300 g bieleho maku
- 40 ml sladkého likéru
- 150 ml mlieka
- 1 citrón
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g práškového cukru
- 50 g mascarpone
- 200 g rebarbory
- 500 ml vody
- 100 g para orechy
- tonka fazuľky
- 2 žĺtky
- zázvor
- 1 vanilkový struk
- 100 g mrazených malín
- 1 pomaranč
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ťahaná štrúdľa s bielym makom, rebarborou a so zmrzlinou
Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto a necháme, najlepšie celú noc, v chlade zabalené vo fólii.
Do pomletého bieleho maku pridáme práškový cukor a zalejeme teplým mliekom. Necháme vychladnúť, pridáme mascarpone, likér, nastrúhané tonka fazuľky, podrvené alebo nastrúhané orechy a zmiešame .
Do cca 500 ml vody pridáme kryštálový cukor, vanilkový struk, kôru z pomaranča , maliny a nastrúhame zázvor. Necháme zovrieť.
Rebarboru naložíme do horúceho malinového výluhu a necháme postáť.
Nakrájame na väčšie kúsky . Cesto na štrúdľu natiahneme a plníme makovou plnkou a rebarborou. Zrolujeme a pečieme asi 35-40 min pri teplote 175 stupňov. Podávame so zmrzlinou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 06. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 200 ml vlažnej vody
- 1 ČL octu
- 2 PL oleja
- soľ
- 300 g hladkej múky
- na plnku:
- 300 g bieleho maku
- 40 ml sladkého likéru
- 150 ml mlieka
- 1 citrón
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g práškového cukru
- 50 g mascarpone
- 200 g rebarbory
- 500 ml vody
- 100 g para orechy
- tonka fazuľky
- 2 žĺtky
- zázvor
- 1 vanilkový struk
- 100 g mrazených malín
- 1 pomaranč
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame