Švábske jablkové rezy - Tajomstvo mojej kuchyne

Švábske jablkové rezy

Maspoma

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie.  Cesto popicháme vidličkou a pečieme  vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky, pokrájame na osminky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cukor skaramelizujeme nabledo, zalejeme vínom, pridáme  jablká a udusíme pod pokrievkou.  Udusené necháme odkvapkať a uložíme vedľa seba na upečené a vychladnuté cesto.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli , pridáme cukor a ďalej šľaháme, kým sa sneh leskne,  potom ho nanesieme na uložené jablká.

Pečieme asi 20 min pri 120°C, ak je sneh pevný zvýšime teplotu na 150°C a dopečieme do ružova.

Maspoma

Šéfkuchár: Zora Kučáková | Recept z epizódy: 22. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu