Ingrediencie
- 150 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 4 žĺtky
- 250 g masla
- ½ KL bezfosfátového prášku do pečiva
- na jablkovú plnku:
- 1200 – 1500 g jabĺk
- 80 g kryštálového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 200 ml bieleho vína
- šťava z 1 citróna
- na snehovú čapicu:
- 6 bielkov
- 210 g kryštálového cukru
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Švábske jablkové rezy
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky, pokrájame na osminky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cukor skaramelizujeme nabledo, zalejeme vínom, pridáme jablká a udusíme pod pokrievkou. Udusené necháme odkvapkať a uložíme vedľa seba na upečené a vychladnuté cesto.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli , pridáme cukor a ďalej šľaháme, kým sa sneh leskne, potom ho nanesieme na uložené jablká.
Pečieme asi 20 min pri 120°C, ak je sneh pevný zvýšime teplotu na 150°C a dopečieme do ružova.
Šéfkuchár: Zora Kučáková | Recept z epizódy: 22. 11. 2015
Ingrediencie
- 150 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 4 žĺtky
- 250 g masla
- ½ KL bezfosfátového prášku do pečiva
- na jablkovú plnku:
- 1200 – 1500 g jabĺk
- 80 g kryštálového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 200 ml bieleho vína
- šťava z 1 citróna
- na snehovú čapicu:
- 6 bielkov
- 210 g kryštálového cukru
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame