Ingrediencie
- forma veľkosti 34 x 24 cm
- na cesto:
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 60 g práškového cukru
- 3 PL kakaa
- štipka soli
- 200 g masla
- 1 žĺtok
- na krém:
- 500 g hrudkovitého jemného tvarohu
- 70 g trstinového cukru
- 1 ČL mletej vanilky
- 2 žĺtky
- 1 PL kukuričného škrobu
- citrónová kôra z bio citróna
- 3 bielky
- čerešne, višne alebo marhule (čerstvé alebo zavárané)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Strúhaný tvarohový koláč
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, kakao, štipku soli a premiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, žĺtok a rukou vypracujeme hladké kompaktné cesto. Cesto vytvarujeme do tvaru gule, zabalíme do kuchynskej fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Po uplynutí času rozdelíme cesto na 2 nerovnaké časti. Väčšiu časť vyvaľkáme na podložke tak, aby nám pokryla celý spodok plechu (najlepšie ak vystrihneme papier na pečenie, veľkosti plechu, ktorý použijeme a na ňom vyvaľkáme cesto, zabránime tak tomu, aby sa nám cesto pri prenášaní na plech potrhalo alebo bolo inej veľkosti ako potrebujeme).
Na krém v miske zmiešame tvaroh, cukor, mletú vanilku, dva žĺtky a kukuričný škrob. Pridáme nastrúhanú kôru z jedného bio citróna a premiešame. V druhej miske vyšľaháme tri bielky na sneh a následne pridávame po lyžiciach do tvarohovej náplne. Náplň vylejeme na cesto. Urovnáme a zasypeme čerstvým alebo zaváraným (odkvapkaným) ovocím. Druhú menšiu časť cesta nastrúhame na vrch. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Po upečení koláč necháme vychladnúť.
Šéfkuchár: Veronika Čopíková | Recept z epizódy: 01. 03. 2020
Ingrediencie
- forma veľkosti 34 x 24 cm
- na cesto:
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 60 g práškového cukru
- 3 PL kakaa
- štipka soli
- 200 g masla
- 1 žĺtok
- na krém:
- 500 g hrudkovitého jemného tvarohu
- 70 g trstinového cukru
- 1 ČL mletej vanilky
- 2 žĺtky
- 1 PL kukuričného škrobu
- citrónová kôra z bio citróna
- 3 bielky
- čerešne, višne alebo marhule (čerstvé alebo zavárané)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame