Ingrediencie
- na cesto:
- 2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajíčka
- 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1-2 PL kakaa
- 2 PL mlieka
- na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 hrnček mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3-4 PL práškového cukru
- +
- ovocie (čučoriedky, maliny…)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Strakatý chrbátik s ovocím
Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Vajíčka vymiešame s cukrom a postupne pridávame olej , mlieko a múku. Poriadne vymiešame. Na plech (30×40 cm) s papierom na pečenie vylejeme asi 2/3 cesta. Medzitým pripravíme plnku zmiešaním jednotlivých surovín. Plnka je pomerne tekutá, vylejeme ju na cesto a na vrch porozkladáme ovocie. Zvyšok cesta zmiešame s kakaom , pridáme trošku mlieka a zmes nepravidelne (cik- cak) nalejeme na plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40 minút. Hotový koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Beata Dubasová | Recept z epizódy: 15. 10. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajíčka
- 1 hrnček kryštálového cukru (môže byť aj trstinový)
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1-2 PL kakaa
- 2 PL mlieka
- na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 hrnček mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3-4 PL práškového cukru
- +
- ovocie (čučoriedky, maliny…)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame