Štedrák - Tajomstvo mojej kuchyne

Štedrák

Maspoma

Do misy dáme múku, cukor, rozdrobené droždie a teplé mlieko. Necháme postáť cca 10 min, potom pridáme žĺtky a tuk, vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste. Lekvárová plnka: Slivkový lekvár zriedime s horúcou vodou tak, aby sa dal ľahko rozotierať.

Maková plnka: Do horúceho mlieka pridáme maslo, cukor a pomletý mak. Dobre premiešame.

Orechová plnka: K horúcemu mlieku prisypeme mleté orechy, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Premiešame.

Tvarohová plnka: Do roztopeného masla pridáme tvaroh, hrozienka, cukor a žĺtkY. Z bielok ušľaháme sneh a zmiešame.

Vykysnuté cesto na doske rozdelíme na 5 častí. Štyri rozvaľkáme na rovnaké pláty. Na dno vymasteného hlbšieho plechu dáme prvý plát, naň lekvárovú plnku, uložíme druhú časť cesta a dáme makovú plnku. Potom nasleduje tretie cesto a naň orechovú plnka, štvrté cesto a tvarohová plnka. Zo zvyšnej časti cesta urobíme mriežku na vrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre 40-45 min pri 150 stupňoch a potom necháme koláč 2 hodiny v rúre vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu