Ingrediencie
- tortová forma Ø 24 cm
- 3 vajcia
- 100 g trstinového hnedého cukru
- 120 g pšeničnej hladkej múky
- 700 g sliviek bez kôstok
- 100 -150 g mletého maku
- 80 g masla
- 1-2 PL rumu
- 40 g trstinového cukru na posypanie
- maslo na vytretie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šťavnatý slivkový koláč s makom
V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do penista a postupne po lyžiciach pridáme múku. Spracujeme cesto. Slivky nakrájame na menšie kúsky a polovicu z nich poukladáme na dno maslom vytretej formy, potom vylejeme cesto, poukladáme druhú polovicu sliviek, posypeme cukrom, makom a navrch uložíme tuhé plátky masla. Celé pokvapkáme rumom a ešte môžeme trocha pocukrovať. Vložíme do rúry vyhriatej na 180° C a pečieme 50-60 minút.
Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová | Recept z epizódy: 23. 10. 2022
Ingrediencie
- tortová forma Ø 24 cm
- 3 vajcia
- 100 g trstinového hnedého cukru
- 120 g pšeničnej hladkej múky
- 700 g sliviek bez kôstok
- 100 -150 g mletého maku
- 80 g masla
- 1-2 PL rumu
- 40 g trstinového cukru na posypanie
- maslo na vytretie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame