Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 1 stužený tuk
- 1 vajce
- 1 kocka droždia
- štipka soli
- na plnku:
- 2 tvarohy
- 2 žĺtky
- škoricový cukor
- hrozienka
- 1 vajce na potieranie koláčikov
- práškový cukor na posypanie koláčikov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Solčanské tvarohové koláčiky
Postup: Múku, stužený tuk, vajce, droždie a soľ zmiešame, zamiesime cesto a necháme ho asi 30 minút vykysnúť. Vykrajujeme z neho štvorčeky, nakrojíme rohy a tvarujeme košíčky. Potrieme vajcom a plníme s tvarohom zmiešaným so žĺtkami. Vrch posypeme škoricovým cukrom a hrozienkami. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Nikola Hrabovská | Recept z epizódy: 16. 10. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 1 stužený tuk
- 1 vajce
- 1 kocka droždia
- štipka soli
- na plnku:
- 2 tvarohy
- 2 žĺtky
- škoricový cukor
- hrozienka
- 1 vajce na potieranie koláčikov
- práškový cukor na posypanie koláčikov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame