Slivkovo-makový slimák - Tajomstvo mojej kuchyne

Slivkovo-makový slimák

Maspoma

Na prípravu cesta preosejeme múku a pridáme štipku soli, maslo rozpustíme, nesmie byť však horúce. Droždie nadrobíme, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu odpočívať. Do droždia  pridáme maslo, vajce, žĺtok a cukor. Postupne prisypeme múku a poriadne premiesime. Vznikne mäkké cesto, ktoré sa nelepí. Prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do obdĺžnikov 30 cm na  40 cm a rozdelíme na tri približne rovnaké diely.

Cukor s makom zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť. Pridáme slivkový lekvár, prípadne troška rumu a vymiešame hmotu na plnku.

Každý plát potrieme makovou náplňou, zvinieme a ukladáme do formy na pečenie do tvaru špirály. Do medzier vkladáme polovičky sliviek, ktoré sme predtým posypali škoricovým cukrom. Cesto potrieme rozpusteným maslom a necháme ešte chvíľku kysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme približne 25-30 minút. Dve tri minúty pred dopečením vytiahneme a ešte raz potrieme rozpusteným maslom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu