Ingrediencie
- 100 g masla,
- 100 g kryštálového cukru,
- 100 g mletého maku,
- 4 vajcia,
- 50 g mletých lieskových orieškov,
- 50 g strúhanky,
- 1 vanilkový cukor,
- troška škorice mletej,
- štipka soli,
- 100 g sliviek,
- ríbezľová marmeláda,
- mandle - lupienky,
- ozdoby na pečenie Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slivkovo – makový koláč
Zmäknuté maslo rozmiešame s tretinou cukru do peny. Postupne pridávame žĺtky. Bielky s cukrom vymiešame na sneh a pomaly pridávame do maslovej hmoty. Zmiešame mak, orechy, škoricu, vanilkový cukor, soľ a zmes tiež postupne pridáme do maslovej hmoty. Nakoniec pridáme slivky. Zmesou naplníme vymastenú a pomúčenú formu, pečieme pri 180 stupňoch asi hodinu. Potrieme ríbezľovým lekvárom (mal by byť redší) a oblepíme mandľovými lupienkami, prípadne ozdobami Dr. Oetker.
Šéfkuchár: Zuzana Vačková | Recept z epizódy: 30. 11. 2013
Ingrediencie
- 100 g masla,
- 100 g kryštálového cukru,
- 100 g mletého maku,
- 4 vajcia,
- 50 g mletých lieskových orieškov,
- 50 g strúhanky,
- 1 vanilkový cukor,
- troška škorice mletej,
- štipka soli,
- 100 g sliviek,
- ríbezľová marmeláda,
- mandle - lupienky,
- ozdoby na pečenie Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame