Ingrediencie
- 2 plátky lístkového cesta
- 2 PL roztopeného masla
- 4 ČL škorice (do cesta)
- 8 ks jabĺk
- ¾ šálky cukru
- 1 ČL škorice (na jablká)
- 3 PL hladkej múky
- vajcia na potretie
- citrónová šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Škoricovo jablkový koláč
Cesto rozvinieme, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou, zrolujeme a nakrájame na slimáky. Slimáky poukladáme do vymastenej zapekacej misy, pritlačíme tak, aby pokryli celý povrch zapekacej misy a potrieme vajíčkom. Jablká ošúpeme, nakrájame, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme múkou, cukrom , škoricou a uložíme na cesto. Druhé lístkové cesto potrieme maslom, posypeme škoricou, zrolujeme, nakrájame na slimáky, ktoré uložíme na papier na pečenie vedľa seba a rozvaľkáme tak, aby nám vznikol súvislý plát. Prikryjeme ním jablká, potrieme vajíčkom a vrch poprepichujeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 40 až 45 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 02. 2018
Ingrediencie
- 2 plátky lístkového cesta
- 2 PL roztopeného masla
- 4 ČL škorice (do cesta)
- 8 ks jabĺk
- ¾ šálky cukru
- 1 ČL škorice (na jablká)
- 3 PL hladkej múky
- vajcia na potretie
- citrónová šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame