Škoricovo jablkový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Škoricovo jablkový koláč

Maspoma

Cesto rozvinieme, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou, zrolujeme a nakrájame na slimáky. Slimáky poukladáme do vymastenej zapekacej misy, pritlačíme tak, aby pokryli celý povrch zapekacej misy a potrieme vajíčkom. Jablká ošúpeme, nakrájame, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme múkou, cukrom , škoricou a uložíme na cesto. Druhé lístkové cesto potrieme maslom, posypeme škoricou, zrolujeme, nakrájame na slimáky, ktoré uložíme na papier na pečenie vedľa seba a rozvaľkáme tak, aby nám vznikol súvislý plát. Prikryjeme ním jablká, potrieme vajíčkom a vrch poprepichujeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 40 až 45 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu