Ingrediencie
- na cesto:
- 550 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 60 g bravčovej masti
- 3 PL kryštálového cukru (plné)
- 20 g čerstvého droždia
- 1 žĺtok
- štipka soli
- na tvarohovú plnku:
- 300 g hrudkovitého tvarohu
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 bielok
- 1 PL kyslej smotany
- 1 PL hladkej múky
- citrónová kôra
- +
- 200 g zaváraných čerešní
- 1 vajce
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sedmohradské koláče s čerešňami
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a 1 PL kryštálového cukru. Necháme asi 10 minút postáť, aby kvások nakysol. Do preosiatej múky dáme 2 PL kryštálového cukru, masť, soľ, žĺtok a nakoniec kvások. Vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou alebo fóliou a necháme 30-60 minút vykysnúť. Z cesta vytvarujeme 12 guliek, ktoré necháme (prikryté) ešte 10-15 minút podkysnúť.
V mise zmiešame suroviny na tvarohovú plnku. Podkysnuté koláčiky uložíme na plech s papierom na pečenie. Stlačíme dlaňou, do stredu vtlačíme pohár tak, aby sa vytvorila priehlbina a okraje vystúpili vyššie. Do stredu koláčikov dáme plnku, na ňu poukladáme čerešne a okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme ešte krátko podkysnúť. Pečieme v rúre (teplovzdušný program) vyhriatej na 160°C asi 20-25 minút, resp. kým sa okraje nesfarbia do zlatista.
Šéfkuchár: Michaela Smolová | Recept z epizódy: 19. 06. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 550 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 60 g bravčovej masti
- 3 PL kryštálového cukru (plné)
- 20 g čerstvého droždia
- 1 žĺtok
- štipka soli
- na tvarohovú plnku:
- 300 g hrudkovitého tvarohu
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 bielok
- 1 PL kyslej smotany
- 1 PL hladkej múky
- citrónová kôra
- +
- 200 g zaváraných čerešní
- 1 vajce
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame