Šarlota s dvomi plnkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Šarlota s dvomi plnkami

Maspoma

V mise vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame cukor, kým nezískame tuhý sneh. Potom zľahka zašľaháme žĺtky. Múku preosejeme na vaječnú zmes a metličkou na sneh už len jemne krátko vmiešame. Cesto rovnomerne natrieme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 8 až 12 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a preklopíme ho na jemne navlhčenú utierku posypanú kryštálovým cukrom. Povrch s papierom na pečenie jemne potrieme vodou a papier stiahneme. Ešte horúce piškótové cesto pomocou utierky zrolujeme a necháme v nej vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme marmeládou a opäť stočíme. Necháme krátko postáť a potom nakrájame na kolieska.
Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. Asi 150 až 200 g čučoriedok rozmixujeme s cukrom (asi 80 g). Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a keď je vlažná, zmiešame ju opatrne s Mascarpone a s tvarohom. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom.
Napučanú želatínu vyžmýkame, rozpustíme na miernom ohni a vmiešame do nej za lyžicu šľahačky. Potom želatínu vlejeme do šľahačky a dobre rozmiešame. Asi 2/3 šľahačky spojíme s rozmixovanými čučoriedkami. Zvyšnú šľahačku rozmiešame s Mascarpone, tvarohom a čokoládou.
Veľkú misu s objemom asi 1 až 1,5 l vyložíme dvoma vrstvami potravinárskej fólie a naukladáme do nej plátky rolády na dno aj po bokoch. Niekoľko kúskov si necháme bokom. Na piškóty nalejeme krém s rozmixovanými čučoriedkami a na ne poukladáme zvyšné kúsky rolády.
Do krému s Mascarpone jemne vmiešame zvyšné čučoriedky a nalejeme do misy. Povrch zarovnáme, prekryjeme fóliou a dáme vychladiť.

Maspoma

Šéfkuchár: Monika Huljaková | Recept z epizódy: 24. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu