Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g semolinovej múky
- 40 g bravčovej masti
- štipka soli
- voda podľa potreby
- na plnku:
- 300 g zajačieho mäsa
- 100 g zemiakov
- 30 g sušených paradajok
- 4-5 bobkových listov
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sa Panada (Sardínsky koláč)
Zajaca naporcujeme a poukladáme do misy medzi surové nakrájané zemiaky. Pridáme sušené paradajky, strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, olivový olej a všetko premiešame najlepšie rukami. Uložíme do chladničky a necháme chvíľku postáť.
Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na cesto a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút postáť. Potom cesto rozdelíme a väčšiu, časť asi 80%, rozvaľkáme a natlačíme na dno a boky vymastenej okrúhlej formy. Pridáme plnku, ktorú ešte pokvapkáme olivovým olejom. Zvyšok tiež rozvaľkáme a položíme na vrch ako vrchnák. Obidve cestá spojíme tak, aby sme koláč poriadne uzatvorili. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 60 minút.
Šéfkuchár: Andrea Ena | Recept z epizódy: 27. 10. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 250 g semolinovej múky
- 40 g bravčovej masti
- štipka soli
- voda podľa potreby
- na plnku:
- 300 g zajačieho mäsa
- 100 g zemiakov
- 30 g sušených paradajok
- 4-5 bobkových listov
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame