Ingrediencie
- 300 g guľatozrnej nelúpanej ryže
- 750 ml plnotučného mlieka
- 250 ml vody
- vanilkový lusk Dr. Oetker
- štipka soli
- hrsť hrozienok namočených vo vode
- 3 vajcia
- 130 g jemného trstinového cukru
- 60 g roztopeného masla
- 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
- citrónová kôra z polovice citróna
- vanilkový extrakt Dr. Oetker
- 1000 g nektariniek, broskýň, alebo jabĺk
- citrónová šťava podľa potreby
- med
- bobuľové ovocie na dekoráciu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryžový nákyp s ovocno-medovou omáčkou
Ryžu uvaríme v mlieku, vode, s vanilkou a štipkou soli a necháme vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru, pridáme roztopené maslo a vanilku. Ďalej pridáme tvaroh, scedené hrozienka, citrónovú kôru a ešte teplu ryžu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha a postupne pridávame 20-30 g cukru. Bielky zľahka vmiešame do ryže. Formu na pečenie vytrieme maslom. Do formy vylejeme časť ryže a na vrch poukladáme nakrájané ovocie. Do formy vylejeme zvyšok ryže a dáme piecť do vodného kúpeľa na 170 stupňov Celzia na 50 minút (pokiaľ nožík zasunutý do stredu nákypu nie je čistý, alebo vnútorná teplota v strede nákypu nebude 71 stupňov Celzia). Na omáčku si do krémova pomixujeme ovocie s citrónovou šťavou a medom. Prepasírujeme. Porciu ryžového nákypu podávame s omáčkou a nakrájaným ovocím.
Šéfkuchár: Ľuboš Mego | Recept z epizódy: 10. 09. 2017
Ingrediencie
- 300 g guľatozrnej nelúpanej ryže
- 750 ml plnotučného mlieka
- 250 ml vody
- vanilkový lusk Dr. Oetker
- štipka soli
- hrsť hrozienok namočených vo vode
- 3 vajcia
- 130 g jemného trstinového cukru
- 60 g roztopeného masla
- 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
- citrónová kôra z polovice citróna
- vanilkový extrakt Dr. Oetker
- 1000 g nektariniek, broskýň, alebo jabĺk
- citrónová šťava podľa potreby
- med
- bobuľové ovocie na dekoráciu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame