Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 2 celé vajcia
- 150 ml oleja
- 1 PL sódy bikarbóny
- 2 PL kakaa
- 400 ml mlieka
- 3 PL napr. marhuľového džemu
- 1 kypriaci prášok do perníka
- perníkové korenie
- +
- 100 g jahôd
- 1 PL hnedého kryštálového cukru
- trocha džemu na potretie
- vanilková zmrzlina
- drobné ovocie na dekoráciu (napr. ríbezle)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rýchly perníkový koláč
Múku zmiešame s kypriacim práškom do perníka pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame cesto, ktoré vylejeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.
Jahody pokrájame, zohrejeme na panvici, pridáme cukor a necháme skaramelizovať.
Hotový koláč ešte môžeme potrieť džemom , podávame s jahodami a zmrzlinou. Nakoniec dozdobíme drobným ovocím.
Šéfkuchár: Barbora Herczeg Sládkovičová | Recept z epizódy: 08. 09. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 2 celé vajcia
- 150 ml oleja
- 1 PL sódy bikarbóny
- 2 PL kakaa
- 400 ml mlieka
- 3 PL napr. marhuľového džemu
- 1 kypriaci prášok do perníka
- perníkové korenie
- +
- 100 g jahôd
- 1 PL hnedého kryštálového cukru
- trocha džemu na potretie
- vanilková zmrzlina
- drobné ovocie na dekoráciu (napr. ríbezle)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame