Ingrediencie
- 2 formy na srnčí chrbát
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 60 g kryštálového cukru
- 9 g droždia
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 40 g masti
- 40 g masla
- soľ
- na plnku:
- 300 ml mlieka
- 200 g sušených sliviek
- 250 g mletého maku
- škorica
- med
- +
- žĺtky na potretie
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rolované buchty so slivkami a makom
V hrnčeku zohrejeme mlieko, cukor a droždie. Do kuchynského robota dáme múku, vajce, masť, maslo, soľ a všetko premiešame. Pridáme tekutú zmes a spracujeme cesto, ktoré uložíme do misy, prikryjeme a necháme vykysnúť ( asi 40 minút v rúre na 30-40°C).
Na plnku mlieko zohrejeme, pridáme doň nakrájané sušené slivky, mak, škoricu a med. Premiešame , necháme zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme asi na 8 častí, vyvaľkáme na pásy, každý potrieme plnkou, zavinieme a uložíme do maslom vymastenej formy. Necháme ešte asi 20 minút vykysnúť, potom potrieme žĺtkami, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20-30 minút. Hotové necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 10. 04. 2022
Ingrediencie
- 2 formy na srnčí chrbát
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 60 g kryštálového cukru
- 9 g droždia
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 40 g masti
- 40 g masla
- soľ
- na plnku:
- 300 ml mlieka
- 200 g sušených sliviek
- 250 g mletého maku
- škorica
- med
- +
- žĺtky na potretie
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame