Rolované buchty so slivkami a makom - Tajomstvo mojej kuchyne

Rolované buchty so slivkami a makom

Maspoma

V hrnčeku zohrejeme mlieko, cukor a droždie. Do kuchynského robota dáme múku, vajce, masť, maslo, soľ a všetko premiešame. Pridáme tekutú zmes a spracujeme cesto, ktoré uložíme do misy, prikryjeme a necháme vykysnúť ( asi 40 minút v rúre na 30-40°C).

Na plnku mlieko zohrejeme, pridáme doň nakrájané sušené slivky, mak, škoricu a med. Premiešame ,  necháme zovrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.

Cesto rozdelíme asi na 8 častí, vyvaľkáme na pásy, každý potrieme plnkou, zavinieme a uložíme do maslom vymastenej formy. Necháme ešte asi 20 minút vykysnúť, potom potrieme žĺtkami, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20-30 minút. Hotové necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 10. 04. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu