Robova kávová bábovka s banánovou zmrzlinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Robova kávová bábovka s banánovou zmrzlinou

Maspoma

Cukor do penista vyšľaháme s vajíčkami. Pridáme smotanu, olej, kávu, mandľový likér  a premiešame. Ďalej prisypeme múku spolu s práškom do pečiva, znova premiešame a na záver jemne vmiešame ošúpanú a nastrúhanú tekvicu hokkaido. Cesto rozdelíme na dve časti, do prvej pridáme vanilku a do druhej preosiate kakao. Cestá vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a zľahka premiešame lyžičkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-40 minút. Na prípravu zmrzliny: banány nakrájame na kolieska a necháme zmraziť. Rozmixujeme a zmiešame s čokoládovo arašidovým krémom. Bábovku posypeme cukrom a podávame spolu so zmrzlinou.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 03. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu