Ingrediencie
- 200 g hnedého trstinového cukru
- 3 vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- 50 ml oleja
- 100 ml silnej kávy
- 50 ml mandľového likéru
- 1 prášok do pečiva
- 300 g špaldovej múky
- 100-150 g tekvice hokkaido
- 1 vanilku
- 30 g kakaa
- trocha masla a múky na vymastenie a vysypanie formy
- na zmrzlinu:
- 2 zrelé banány
- 2-3 PL čokoládovo-arašidového krému
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Robova kávová bábovka s banánovou zmrzlinou
Cukor do penista vyšľaháme s vajíčkami. Pridáme smotanu, olej, kávu, mandľový likér a premiešame. Ďalej prisypeme múku spolu s práškom do pečiva, znova premiešame a na záver jemne vmiešame ošúpanú a nastrúhanú tekvicu hokkaido. Cesto rozdelíme na dve časti, do prvej pridáme vanilku a do druhej preosiate kakao. Cestá vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a zľahka premiešame lyžičkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30-40 minút. Na prípravu zmrzliny: banány nakrájame na kolieska a necháme zmraziť. Rozmixujeme a zmiešame s čokoládovo arašidovým krémom. Bábovku posypeme cukrom a podávame spolu so zmrzlinou.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 03. 10. 2021
Ingrediencie
- 200 g hnedého trstinového cukru
- 3 vajcia
- 200 ml smotany na varenie
- 50 ml oleja
- 100 ml silnej kávy
- 50 ml mandľového likéru
- 1 prášok do pečiva
- 300 g špaldovej múky
- 100-150 g tekvice hokkaido
- 1 vanilku
- 30 g kakaa
- trocha masla a múky na vymastenie a vysypanie formy
- na zmrzlinu:
- 2 zrelé banány
- 2-3 PL čokoládovo-arašidového krému
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame