Ingrediencie
- na korpus : ( 3 ks)
- 345 g hladkej múky
- 1 KL kypriaceho prášku (bezfosfátový)
- 1 KL sódy bikarbóny
- 2 PL kakaa
- 155 g zmäknutého masla
- 250 g kryštálového cukru
- 240 ml slnečnicového oleja
- 4 veľké vajcia (5 menších vajec)
- 1,5 PL prírodného vanilkového extraktu Dr. Oetker
- 1 KL bieleho vínneho octu
- 1 KL červeného gélového farbiva Dr.Oetker
- 240 ml acidofilného mlieka
- na krém :
- 450 g prírodného smotanového syru
- 155 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 2 - 3 PL šľahačky (40%)
- 2 KL prírodného vanilkového extraktu Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Red Velvet Cake
Postup: Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Zmiešame v mise zvlášť sypké ingrediencie (okrem cukru). V elektrickom robote minútu “tlčieme” maslo, kým nie je úplne krémové (2 minúty), následne pridáme cukor a miešame ďalšie 2 minúty. Prilejeme olej a miešame, kým nemáme všetko spojené. Pridáme žĺtky a vanilkový extrakt, vínny ocot, farbivo. Na nízkych otáčkach pridávame suché prísady striedavo s acidofilným mliekom, začínajúc a končiac suchými prísadami. Nakoniec veľmi jemne ručne metličkou vmiešame sneh zo 4 bielkov. Nalejeme do 3 foriem s priemerom 20 cm (môže byť aj 18 cm) a pečieme 25 – 30 minút. Po upečení jemne odrežeme kopčeky (zúbkovaným nožom alebo pílkou) a odložíme tieto omrvinky na ozdobenie. Medzitým v mixéri vymiešame smotanový syr s maslom a cukrom (2 minúty), pridáme šľahačku a vanilkový extrakt a znovu miešame (2 minúty). Vychladnuté korpusy a vrch torty natrieme krémom, upravíme vrch a okraje torty nerezovou tortovou špachtľou a necháme hodinu stuhnúť. Vrch zdobíme červenými omrvinkami z korpusu
Šéfkuchár: Dominika Onofrejová | Recept z epizódy: 04. 04. 2017
Ingrediencie
- na korpus : ( 3 ks)
- 345 g hladkej múky
- 1 KL kypriaceho prášku (bezfosfátový)
- 1 KL sódy bikarbóny
- 2 PL kakaa
- 155 g zmäknutého masla
- 250 g kryštálového cukru
- 240 ml slnečnicového oleja
- 4 veľké vajcia (5 menších vajec)
- 1,5 PL prírodného vanilkového extraktu Dr. Oetker
- 1 KL bieleho vínneho octu
- 1 KL červeného gélového farbiva Dr.Oetker
- 240 ml acidofilného mlieka
- na krém :
- 450 g prírodného smotanového syru
- 155 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 2 - 3 PL šľahačky (40%)
- 2 KL prírodného vanilkového extraktu Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame