Red Velvet Cake - Tajomstvo mojej kuchyne

Red Velvet Cake

Maspoma

Postup: Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Zmiešame v mise zvlášť sypké ingrediencie (okrem cukru). V elektrickom robote minútu “tlčieme” maslo, kým nie je úplne krémové (2 minúty), následne pridáme cukor a miešame ďalšie 2 minúty. Prilejeme olej a miešame, kým nemáme všetko spojené. Pridáme žĺtky a vanilkový extrakt, vínny ocot, farbivo. Na nízkych otáčkach pridávame suché prísady striedavo s acidofilným mliekom, začínajúc a končiac suchými prísadami. Nakoniec veľmi jemne ručne metličkou vmiešame sneh zo 4 bielkov. Nalejeme do 3 foriem s priemerom 20 cm (môže byť aj 18 cm) a pečieme 25 – 30 minút. Po upečení jemne odrežeme kopčeky (zúbkovaným nožom alebo pílkou) a odložíme tieto omrvinky na ozdobenie. Medzitým v mixéri vymiešame smotanový syr s maslom a cukrom (2 minúty), pridáme šľahačku a vanilkový extrakt a znovu miešame (2 minúty). Vychladnuté korpusy a vrch torty natrieme krémom, upravíme vrch a okraje torty nerezovou tortovou špachtľou a necháme hodinu stuhnúť. Vrch zdobíme červenými omrvinkami z korpusu

Maspoma

Šéfkuchár: Dominika Onofrejová | Recept z epizódy: 04. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu