Ingrediencie
- 500 g rebarbory,
- 200 g hnedého cukru,
- 2 KL prášku do pečiva,
- 2 celé vajcia,
- 1 citrón,
- 2 PL pomarančového likéru,
- 1 vanilkový puding,
- 100 g hladkej múky,
- 2 bielky,
- 5 PL práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rebarborový koláč
Rebarboru ošúpeme, nakrájame a zasypeme polovicou hnedého cukru. Necháme postáť cca 1 hodinu. Zvyšok hnedého cukru zmiešame s maslom, pridáme celé vajíčka a miešame do peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a pudingový prášok. Na záver nastrúhame kôru z citróna a pridáme pomarančový likér. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch poukladáme rebarboru. Pečieme cca 35 min pri 180 stupňoch. Medzitým z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k nim práškový cukor. Po 35 min pečenia dáme sneh na koláč a dopekáme ešte cca 10 min pri 220 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 05. 2013
Ingrediencie
- 500 g rebarbory,
- 200 g hnedého cukru,
- 2 KL prášku do pečiva,
- 2 celé vajcia,
- 1 citrón,
- 2 PL pomarančového likéru,
- 1 vanilkový puding,
- 100 g hladkej múky,
- 2 bielky,
- 5 PL práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame