Ingrediencie
- menší plech asi 36 x 24 cm
- 4 vajcia
- 1 hrnček kryštálového hnedého cukru
- 150 ml oleja
- 1 tvaroh
- 2 hrnčeky ražnej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
- 1 ČL škorice
- 1 hrnček nemletého maku
- soľ
- +
- drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
- 2 PL kryštálového cukru
- horká čokoláda
- 2 PL masla
- 1 smotana na šľahanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ražný koláč s makom
Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme s troškou soli na sneh. Pridáme žĺtky, cukor, olej, tvaroh a vyšľaháme. Do zmesi prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao, škoricu, mak a už len zľahka premiešame. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20-25 minút.
Ovocie skaramelizujeme s troškou cukru, z masla a čokolády pripravíme polevu a šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Hotový vychladnutý koláč ozdobíme ovocím, čokoládovou polevou a šľahačkou.
Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 19. 06. 2022
Ingrediencie
- menší plech asi 36 x 24 cm
- 4 vajcia
- 1 hrnček kryštálového hnedého cukru
- 150 ml oleja
- 1 tvaroh
- 2 hrnčeky ražnej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
- 1 ČL škorice
- 1 hrnček nemletého maku
- soľ
- +
- drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky)
- 2 PL kryštálového cukru
- horká čokoláda
- 2 PL masla
- 1 smotana na šľahanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame