Ražný koláč s makom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ražný koláč s makom

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme s troškou soli na sneh. Pridáme žĺtky, cukor, olej, tvaroh a vyšľaháme. Do zmesi prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao, škoricu, mak a už len zľahka premiešame. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20-25 minút.

Ovocie skaramelizujeme s troškou cukru, z masla a čokolády pripravíme polevu a šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Hotový  vychladnutý koláč ozdobíme ovocím, čokoládovou polevou a šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 19. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu