Ingrediencie
- forma štvorec (ráfik) 20 x 20 cm ( v prípade pečenia na klasickom plechu treba použiť dvojnásobné množstvo surovín)
- na korpus:
- 9 vajec
- 9 PL hladkej múky
- 9 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- na „punčovinu“:
- 100 ml malinového pyré
- 300 ml vody
- šťava z 1/2 pomaranča
- troška citrónovej šťavy
- malinový sirup
- škorica
- punčová aróma
- rum
- na potretie:
- malinový džem
- na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 1-2 PL malinového pyré
- 2 - 3 PL vody
- punčová aróma
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 1 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Punčový rez
Na korpus vyšľaháme bielky a postupne po lyžiciach pridávame cukor, žĺtky, vanilkový cukor a múku. Nalejeme do ráfika obaleného alobalom, ktorý je uložený na plechu s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170-180° C približne 30-40 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme do ráfika.
Všetky suroviny na punčovinu spolu prevaríme, precedíme a necháme vychladnúť. Stredný plát namočíme do pripravenej punčoviny, opatrne položíme na pripravený a džemom natretý plát v ráfiku. Na to uložíme posledný plát, ktorý tiež natrieme odspodu džemom a vložíme do ráfika. Takto pripravený punčák prikryjeme fóliou, zaťažíme a dáme do chladničky (najlepšie na celú noc).
Na polevu zmiešame všetky uvedené suroviny do hustejšej kaše a potrieme vrch koláča. Necháme poriadne schladiť a potom vhodne dozdobíme. Punčový rez krájame horúcim nožom.
Šéfkuchár: Katka Novotová | Recept z epizódy: 08. 05. 2022
Ingrediencie
- forma štvorec (ráfik) 20 x 20 cm ( v prípade pečenia na klasickom plechu treba použiť dvojnásobné množstvo surovín)
- na korpus:
- 9 vajec
- 9 PL hladkej múky
- 9 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- na „punčovinu“:
- 100 ml malinového pyré
- 300 ml vody
- šťava z 1/2 pomaranča
- troška citrónovej šťavy
- malinový sirup
- škorica
- punčová aróma
- rum
- na potretie:
- malinový džem
- na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 1-2 PL malinového pyré
- 2 - 3 PL vody
- punčová aróma
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 1 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame