Punčový rez - Tajomstvo mojej kuchyne

Punčový rez

Maspoma

Na korpus vyšľaháme bielky a postupne po lyžiciach pridávame cukor,  žĺtky, vanilkový cukor a múku. Nalejeme do ráfika obaleného alobalom, ktorý je uložený na plechu s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170-180° C približne 30-40 minút.

Upečený korpus necháme vychladnúť a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme do ráfika.

Všetky suroviny na punčovinu spolu prevaríme, precedíme a necháme vychladnúť. Stredný plát namočíme do pripravenej punčoviny, opatrne položíme na pripravený a džemom natretý plát v ráfiku. Na to uložíme posledný plát, ktorý tiež natrieme odspodu džemom a vložíme do ráfika. Takto pripravený punčák prikryjeme fóliou, zaťažíme a dáme do chladničky (najlepšie na celú noc).

Na polevu zmiešame všetky uvedené suroviny do hustejšej kaše a potrieme vrch koláča. Necháme poriadne schladiť a potom vhodne dozdobíme. Punčový rez krájame horúcim nožom.

Maspoma

Šéfkuchár: Katka Novotová | Recept z epizódy: 08. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu