Ingrediencie
- na cesto:
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 4 PL kakaa
- 4 PL instantného kakaového prášku
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. vanilínového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml mlieka
- na svetlý krém:
- 2 vanilkové pudingy Liana
- 900 ml mlieka
- 6 PL kryštálového cukru
- 150 g masla
- na tmavý krém:
- 2 pudingy tmavá čokoláda Liana
- 800 ml mlieka
- 6 PL kryštálového cukru
- 100 g masla
- +
- strúhaná horká čokoláda na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pudingový koláč
Najprv pripravíme základ na korpus: Do misy oddelíme žĺtky od bielkov (môžeme však použiť aj celé vajíčka) a následne k žĺtkom pridáme vanilínový aj kryštálový cukor. Mixérom vyšľaháme zmes do peny, pridáme olej, mlieko a za stáleho šľahania postupne prisypávame múku, kakao a následne instantný čokoládový prášok (Granko). Na záver pridáme prášok do pečiva a vymiešame na hladkú homogénnu zmes. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho zľahka primiešavame do zmesi žĺtkov. Hotové cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút.
Upečený korpus vyberieme a pomocou lyžice urobíme do ešte teplého jamky v pravidelných rozstupoch.
Na svetlý krém pripravíme klasickým spôsobom puding. Keď nám začne puding hustnúť, pridáme k nemu na kocky nakrájané maslo a ďalej miešame. Takto pripravený krém ešte teplý vylejeme na korpus a pomocou lyžice ho uhladíme tak, aby sám stiekol do jamiek.
Rovnakým spôsob pripravíme aj tmavý puding, po primiešaní masla a zhustnutí ho vylejeme na svetlý puding. Ak je to potrebné, koláč zarovnáme, posypeme nastrúhanou čokoládou a celý zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 05. 05. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 4 PL kakaa
- 4 PL instantného kakaového prášku
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. vanilínového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml mlieka
- na svetlý krém:
- 2 vanilkové pudingy Liana
- 900 ml mlieka
- 6 PL kryštálového cukru
- 150 g masla
- na tmavý krém:
- 2 pudingy tmavá čokoláda Liana
- 800 ml mlieka
- 6 PL kryštálového cukru
- 100 g masla
- +
- strúhaná horká čokoláda na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame