Pudingový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Pudingový koláč

Maspoma

V hrnci zohrejeme liter mlieka a uvaríme čokoládový puding. Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme k nim olej s vodou. Postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Plech vytrieme maslom, vysypeme múkou a vlejeme doň pripravené cesto. Lyžicou naň urobíme kopčeky z pudingu, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Medzitým v miske rozmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na vychladnutý koláč a posypeme postrúhanou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Anna Hrančíková | Recept z epizódy: 23. 06. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu