Ingrediencie
- 2 čokoládové pudingy,
- 1 l mlieka,
- 5 vajec,
- 250 g polohrubej múky,
- 250 g práškového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 100 ml oleja,
- 100 ml vody,
- 1 vanilkový cukor,
- na krém:
- 2 šľahačky v prášku,
- 300 ml mlieka,
- 1 PL práškového cukru,
- 500 ml pochúťkovej smotany,
- 2 vanilkové cukry,
- strúhaná čokoláda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pudingový koláč
V hrnci zohrejeme liter mlieka a uvaríme čokoládový puding. Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme k nim olej s vodou. Postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Plech vytrieme maslom, vysypeme múkou a vlejeme doň pripravené cesto. Lyžicou naň urobíme kopčeky z pudingu, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Medzitým v miske rozmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na vychladnutý koláč a posypeme postrúhanou čokoládou.
Šéfkuchár: Anna Hrančíková | Recept z epizódy: 23. 06. 2013
Ingrediencie
- 2 čokoládové pudingy,
- 1 l mlieka,
- 5 vajec,
- 250 g polohrubej múky,
- 250 g práškového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 100 ml oleja,
- 100 ml vody,
- 1 vanilkový cukor,
- na krém:
- 2 šľahačky v prášku,
- 300 ml mlieka,
- 1 PL práškového cukru,
- 500 ml pochúťkovej smotany,
- 2 vanilkové cukry,
- strúhaná čokoláda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame