Ingrediencie
- tortová forma s Ø 20 cm
- na korpus:
- 140 g keksíkov (bez cukru)
- 40 g ovsených vločiek
- 90 g kvalitného masla
- na plnku:
- 3 menšie banány
- 2 vajcia
- 250 g mascarpone alebo ricotty ( do 3 rokov je vhodnejšie ricotta)
- 100 g jogurtu
- 1 PL vanilkového pudingu
- troška pravej vanilky
- +
- ovocie na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Prvý banánový cheesecake
Maslo roztopíme, keksíky s vločkami rozmixujeme. Spolu premiešame a vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus dobre utlačíme prstami a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C asi 10 minút.
Banány na plnku roztlačíme vidličkou, pridáme žĺtky, mascarpone, jogurt, vanilkový puding, vanilku a premiešame. V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Sneh opatrne zapracujeme do banánovej plnky. Nešľaháme mixérom, len ho zľahka po lyžičkách primiešame vareškou. Zmes vylejeme na upečený korpus a ďalej pečieme pri teplote 170°C asi 50 minút. Na spodok rúry môžeme vložiť plech s vodou, potom je stred koláčika mierne trasľavý.
Necháme vychladnúť asi 1 hodinu v pootvorenej rúre a potom pár hodín v chladničke
( ideálne cez noc) . Podávame dozdobený poriadnou dávkou ovociaJ.
Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 25. 10. 2020
Ingrediencie
- tortová forma s Ø 20 cm
- na korpus:
- 140 g keksíkov (bez cukru)
- 40 g ovsených vločiek
- 90 g kvalitného masla
- na plnku:
- 3 menšie banány
- 2 vajcia
- 250 g mascarpone alebo ricotty ( do 3 rokov je vhodnejšie ricotta)
- 100 g jogurtu
- 1 PL vanilkového pudingu
- troška pravej vanilky
- +
- ovocie na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame