Prvý banánový cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Prvý banánový cheesecake

Maspoma

Maslo roztopíme, keksíky s vločkami rozmixujeme. Spolu premiešame a vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus dobre utlačíme prstami a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C asi 10 minút.

Banány na plnku roztlačíme vidličkou, pridáme žĺtky, mascarpone, jogurt, vanilkový puding, vanilku a premiešame. V druhej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Sneh opatrne zapracujeme do banánovej plnky. Nešľaháme mixérom, len ho zľahka po lyžičkách primiešame vareškou. Zmes vylejeme na upečený korpus a ďalej pečieme pri teplote 170°C asi 50 minút. Na spodok rúry môžeme vložiť plech s vodou, potom je stred koláčika mierne trasľavý.

Necháme vychladnúť asi 1 hodinu v pootvorenej rúre a potom pár hodín v chladničke

( ideálne cez noc) . Podávame dozdobený poriadnou dávkou ovociaJ.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 25. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu