Ingrediencie
- 200 g lístkového cesta,
- 1 vajce,
- olej,
- na 15 palaciniek:
- 2 vajcia,
- 1 l mlieka,
- 500 g hladkej múky,
- štipka soli,
- na plnky:
- 1. tvarohová: tvaroh, citrónová kôra, 2 žĺtky, hrozienka, sušené slivky, vanilkový cukor,
- 2. maková: mak, višne, práškový cukor,
- 3. orechová: pomleté orechy, nastrúhané jablká, škoricový cukor,
- 4. čokoládová: nugátovo-čokoládovú pochúťku,
- 5. marhuľový džem,
- na vanilkový puding:
- 1l mlieka,
- 1 vanilkový puding,
- cukor,
- na zdobenie:
- smotana na šľahanie,
- lístky mäty (alebo medovky)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Prekvapenie v lístkovom ceste
Z palacinkového cesta upečieme 15 palaciniek, po tri kusy naplníme vždy rovnakou plnkou. Na vyvaľkané lístkové cesto postupne striedavo ukladáme naplnené palacinky do pyramídy. Lístkové cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 20 minút. Po vychladnutí nakrájame a každú porciu zalejeme vanilkovým pudingom, ozdobíme šľahačkou a lístkami mäty.
Šéfkuchár: Klára Rajnohová | Recept z epizódy: 02. 02. 2013
Ingrediencie
- 200 g lístkového cesta,
- 1 vajce,
- olej,
- na 15 palaciniek:
- 2 vajcia,
- 1 l mlieka,
- 500 g hladkej múky,
- štipka soli,
- na plnky:
- 1. tvarohová: tvaroh, citrónová kôra, 2 žĺtky, hrozienka, sušené slivky, vanilkový cukor,
- 2. maková: mak, višne, práškový cukor,
- 3. orechová: pomleté orechy, nastrúhané jablká, škoricový cukor,
- 4. čokoládová: nugátovo-čokoládovú pochúťku,
- 5. marhuľový džem,
- na vanilkový puding:
- 1l mlieka,
- 1 vanilkový puding,
- cukor,
- na zdobenie:
- smotana na šľahanie,
- lístky mäty (alebo medovky)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame