Ingrediencie
- 1 lístkové cesto
- na orechovú plnku:
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- na tvarohovú plnku:
- 125 g tvarohu
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- citrónová kôra
- na makovú plnku:
- 100 g mletého maku
- 100 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- ¼ ČL mletej škorice
- 200 g slivkového lekváru
- 1 vajce na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Prekladanec
Orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a premiešame. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou a cukrom. Mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, škoricu a zmiešame. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme lekvárom. Na štvrtinu cesta dáme orechovú plnku a aj s cestom preložíme. Na preložené cesto natrieme tvarohovú plnku a opäť preložíme, natrieme makovú plnku a zabalíme do zvyšku cesta. Koláč preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a urobíme zopár zárezov. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopečieme 10 až 15 minút
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto
- na orechovú plnku:
- 100 g mletých vlašských orechov
- 50 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- na tvarohovú plnku:
- 125 g tvarohu
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- citrónová kôra
- na makovú plnku:
- 100 g mletého maku
- 100 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ vanilkového cukru
- ¼ ČL mletej škorice
- 200 g slivkového lekváru
- 1 vajce na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame